Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 semne ca ai stofa de antreprenor

Tags: stofa de antreprenor, antreprenoriat, trasaturi, pornire afaceree, oameni normali, antreprenor

Suntem invatati sa credem ca antreprenorii sunt inzestrati cu niste abilitati iesite din comun: autodisciplina, perseverenta, integritate si curaj. Exista insa anumite trasaturi mai "neobisnuite" pe care multi antreprenori le au in comun, pe care marea majoritate a oamenilor le considera a fi chiar defecte. Te regasesti in descrierile de mai jos? Inseamna ca ai stofa de antreprenor.
1. Te plictisesti repede
Te plictisesti repede de orice, iar ceilalti considera ca ai o problema. Insa, in realitate, nu este nimic in neregula cu tine. Te plictisesti pur si simplu pentru ca activitatile respective nu te provoaca in niciun fel. Probabil ca nu ti-au placut multe din cursurile de la scoala, din acelasi motiv.
 
2. Nu suporti regulile
Nu intelegi de ce trebuie sa faci lucrurile intr-un anumit fel, la fel ca toti ceilalti. Nu suporti regulile fixe, mai ales atunci cand nu ti se ofera un motiv intemeiat pentru care ar trebui sa faci lucrurile asa. Nu esti o persoana pasiva si nu iti place sa urmezi multimea.
 
3. Nu suporti autoritatea
Intreaga viata ai fost un rebel. Ai opus rezistenta parintilor autoritari, profesorilor de la scoala si sefilor. Nu iti place sa urmezi regulile celorlalti si sa fii „in ton” cu lumea.
 
4. Esti dispus sa te imbunatatesti in mod constant
Intotdeauna vezi moduri in care te poti imbunatati, pe toate planurile. Ai opinii proprii si nu te temi sa le exprimi, chiar si cand nu iti este ceruta pararea sau cand opiniile tale nu sunt „populare”.
 
5. Esti un adevarat rebel
Nu te conformezi regulilor si consideri ca politicile, regulile si legile nu sunt aplicabile in cazul tau. Multi oameni „normali” te considera a fi un adevarat rebel, dispus sa incalce orice regula.
 
6. Ai fost concediat de cateva ori
Esti uneori „prea creativ” sau prea incapatanat, astfel incat ai fost concediat o data sau de doua ori pana in prezent. Oricum nu iti place sa ramai intr-un loc in care inteligenta si creativitatea ta nu sunt apreciate si unde nu ii poti inspira pe altii.
 
7. Nu ai fost popular in tinerete
Probabil ca nu ai fost cel mai popular din liceu si erai deseori criticat sau marginalizat la scoala, fiind considerat un „neadaptat”. Din aceasta cauza, ai fost si mai motivat sa schimbi lumea inconjuratoare si sa dovedesti de ce esti in stare de fapt.
 
8. Esti putin obsesiv-compulsiv
Cand te apuci de ceva, iti este greu sa renunti. Multi considera ca esti obsesiv-compulsiv. Nu te teme insa: majoritatea antreprenorilor mari au fost complet obsedati de atingerea visului lor. Altfel nu ar fi reusit niciodata.
 
9. Esti putin antisocial
Nu iti place sa pierzi timpul cu conversatii inutile. De cele mai multe ori, consideri ca este o pierdere de timp sa vorbesti verzi si uscate cu anumite persoane si te simti neconfortabil in astfel de situatii.
 
10. Nu intri in categoria oamenilor „normali”
Cand erai mic, nu te simteai bine in pielea ta. Pana in ziua in care te-ai obisnuit cu ideea ca esti intr-adevar diferit de majoritatea oamenilor. Iar acum, acest lucru te motiveaza sa mergi mai departe si sa arati tuturor cine esti cu adevarat.
 
11. Iti este greu sa te relaxezi
De multe ori ai probleme cu somnul fiindca nu iti poti opri sirul gandurilor. Iar ideile iti apar deseori chiar in vis. A doua zi dimineata te trezesti obosit si obsedat de ideile respective, fiindu-ti imposibil sa te concentrezi asupra activitatii obisnuite.
 
12. Iti este frica sa pornesti singur o afacere
Antreprenorul din tine este speriat sa puna pe picioare propria afacere, insa, in acelasi timp, este ingrozit sa nu o faca. Sentimentul de frica este absolut normal, mai ales in societatea in care traim. Suntem invatati sa credem ca este mult mai „riscant” sa iti pornesti propria afacere decat sa fii un simplu angajat. Realitatea este ca exista un factor de instabilitate in ambele activitati.

Sursa: Entrepreneur.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016