Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 intrebari pentru angajatul tau inainte de concediere

Tags: management si marketing, motivatie, salariat, angajat, aptitudinile

Inainte de a-ti concedia unul dintre salariati, verifica daca nu cumva exista lucruri care ti-au scapat din vedere. Ca manager sau sef, nu intotdeauna reusim sa vedem o situatie pana in profunzime, astfel ca deciziile noastre de concediere pot avea la baza argumente eronate.

Iata, asadar, trei intrebari care ne pot ajuta sa ne dam seama in ce masura decizia luata de noi nu este una gresita:

1. Salariatul tau cunoaste cu exactitate ce implica sarcinile de serviciu?

In momentul in care unul dintre angajati nu se ridica la inaltimea asteptarilor noastre,  aceasta ar trebui sa fie prima intrebare care sa ne vina in minte. Managerii tind sa creada intotdeauna ca angajatul ar trebui sa aiba in minte foarte clar ce are de facut. Cea mai buna metoda este cea prin care angajatul in cauza descrie prin propriile cuvinte ce crede ca presupune munca pe care o are de efectuat.

2. Detine persoana in cauza aptitudinile si instrumentele necesare pentru sarcinile care i se cer?

Poate ca angajatul stie foarte bine ce are de facut, insa nu poate sau nu are cum sa desfasoare munca respectiva. In acest caz, trebuie sa ne asiguram ca ii punem la dispozitie instrumentele necesare sau ca ii oferim acestuia trainingul necesar.


3. Angajatul nu e motivat?

Motivatia poate fi una dintre cauzele principale care duc la rezultate slabe din partea unui angajat. Chiar si cel mai bun program de training nu poate sa rezolve situatia in care angajatul nu mai este motivat de ceea ce face. Asa ca, inainte de a-l concedia, trebuie sa vedem in ce masura situatia mai poate fi indrepatata.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016