Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 obiceiuri simple care sa stimuleze productivitatea antreprenorilor

Tags: dezvoltarea tehnologiei, productivitatea companiilor, companii mici, activitati importante, persoane matinale

Dezvoltarea tehnologiei a condus la cresterea productivitatii companiilor cu ajutorul unui singur click. Scaderea productivitatii este extrem de costisitoare, in special in cazul companiilor mici, care au resurse scazute. De aceea, muncitorii trebuie sa fie cat mai energici si mai productivi, chiar si in cazul in care lucreaza de acasa.
Cel mai greu sa ramana concentrati si cat mai productivi este pentru antreprenori, pentru ca lucreaza pentru ei si nu au un sef care sa le monitorizeze activitatea si sa ii traga de mana atunci cand gresesc. Multi dintre ei dau gres si conduc propria afacere pe drumul falimentului deoarece isi consuma energia intr-un mod inutil, pierzand majoritatea timpului stand pe Facebook, Amazon sau alte retele sociale.

Pentru a-i ajuta pe micii antreprenori sa isi consume timpul intr-un mod util si pentru a-si salva afacerile de la faliment, voi prezenta cateva sfaturi de care ar trebui sa tina cont:

1. Cunoaste-ti ceasul interior

Fiecare persoana stie care perioada a zilei este cea mai indicata pentru ea sa rezolve sarcini dificile si in ce perioada poate sa se concentreze asupra lucrurilor minore. De exemplu, persoanele matinale isi pot incepe ziua cu activitatile cele mai importante, care necesita o capacitate de atentie si de concentrare destul de mare, astfel rezervandu-si dupa amiaza, pentru sarcini mai simple si mai placute. Cei care nu se pot concentra asupra actiunilor dificile dis-de-dimineata isi pot incepe ziua verificand fiecare platforma online, e-mail-ul si poate raspunde la intrebarile clientilor. Acestia vor efectua sarcinile dificile incepand cu ora pranzului.

2. Fa-ti o lista

Chiar daca stii tot ceea ce ai de facut intr-o zi, sa ai o lista cu aceste obiective in fata ta te va ajuta sa ramai concentrat si sa iti doresti sa le finalizezi pana la sfarsitul zilei, datorita placerii de a taia de pe hartie sarcinile indeplinite. Mai mult decat atat, poti sublinia cu rosu obiectivele mai importante si care necesita mai multa atentie si timp din partea ta. Asta te va ajuta sa fii organizat si sa iti planifici ziua in functie de sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti.

3. Verificarea e-mail-ului in mai multe etape ale zilei

Pentru a nu pierde prea mult timp cu verificarea e-mail-ului este recomandat sa il verifici de mai multe ori pe zi. Pentru ca smartphone-ul este acum aproape la indemana oricui, iti poti verifica e-mail-ul de dimineata in drum spre serviciu, la pranz in pauza de masa si dupa amiaza inainte de a-ti termina treaba. In fiecare dintre aceste intervale de timp este indicat sa stergi e-mail-urile inutile, sa raspunzi la cele importante si sa le marchezi ca citite pe cele pe care vrei sa le pastrezi.

4. Raspunde imediat

Pentru a nu uita sau pierde vreun mesaj important, este indicat sa raspunzi imediat. Fie ca este vorba de un telefon, de un sms sau de un e-mail, in functie de prioritate, cel mai indicat este sa raspunzi imediat ce il primesti, altfel risti fie sa uiti sa raspunzi in timp util, fiind ocupat cu alte sarcini, fie sa pierzi un contract, un parteneriat, o sponsorizare sau orice alta oportunitate.
 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016