Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 semne de inteligenta peste medie. Ce spun studiile

E cat se poate de adevarat ca o nota primita de un elev sau rezultatul unui examen nu reprezinta un calitativ suficient pentru a spune ceva definitoriu pentru persoana in cauza. Laolalta, factorii care ne compun personalitatea si inteligenta sunt mult mai variati si faptul ca stim asta ne ajuta sa ne dezvoltam abilitati care nu tin cont de o medie scazuta la o materie in scoala.

Cercetatorii fac tot timpul studii care demonstreaza ca inteligenta noastra se transforma odata cu timpul in care traim, ca descoperim noi metode de invatare si ca avem un creier care incearca din rasputeri sa tina pasul cu tehnologia (nu reuseste tot timpul, dar evolutia e una continua).

Iata patru semne identificate de studii diverse care demonstreaza ca avem o inteligenta peste medie si care, inainte de toate, ar trebui sa ne reaminteasca de faptul ca putem depasi ceea ce credem ca nu suntem capabili sa facem:

1. Nu ne consideram prea destepti.

Acest paradox al gandirii noastre a fost indelung studiat de specialisti. Denumit si Efectul Dunning-Kruger, acest aspect al mintii noastre face ca cei care sunt mai putin inteligenti sa se supraevalueze si sa isi supradimensioneze abilitatile. La polul opus, oamenii care sunt cu adevarat inteligenti sau mai inteligenti decat media au tendinta sa-si subestimeze propriul intelect si sa se desconsidere cand vine vorba de propriile abilitati si calitati.

2. Ne plac pisicile.

O veste buna pentru iubitorii de pisici, nu-i asa? Cu toate acestea, nu toti iubitorii de pisici sunt automat si oameni mai inteligenti. Un studiu efectuat in 2014 la Universitatea Carroll din Wisconsin a demonstrat ca cei care au pisici ca animale de companie sunt, in general, mai inteligenti decat cei care prefera cainii ca animale de companie. De asemenea, aceiasi oameni sunt mai sensibili, nonconformisti, introverti si cu mai putine prejudecati.


3. Ne facem prea multe griji.

Un studiu recent arata ca grijile sunt semn de inteligenta. Acest aspect a fost semnalat mai intai in contextul inteligentei verbale. E posibil ca oamenii mai inteligenti si, in general, cei care vorbesc mai mult, sa identifice mai des si mai usor posibile viitoare amenintari sau obstacole sau sa se gandeasca mai mult la unele amintiri detaliate din trecut.


4. Nu avem o rutina concreta de somn.

Un studiu efectuat in urma cu cativa ani arata ca aceia dintre noi care nu reusesc sa adoarma foarte rapid noaptea si nu la aceeasi ora pot da linistiti vina pe activitatea intensa a creierului. Studiul a dmeonstrat ca acei oameni care simt ca pot sta treji noaptea sunt mai inteligenti, mai alerti si au mai mult succes financiar.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 10 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016