Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi pentru a face o schimbare de succes in cariera ta

Tags: sfaturi de succes, schimbare de cariera, aprecierea aptitudinilor

Ideea de schimbare in ceea ce priveste cariera sperie pe oricine, insa este ceva care a devenit din ce in ce mai comun. Un studiu arata ca mai bine de jumatate din femeile din Regatul Unit nu sunt multumite de jobul actual.
Cele mai multe motive pentru care femeile nu sunt fericite la actualul loc de munca sunt urmatoarele:

- Sunt plictisite sau obosite de monotonie
- Vor o schimbare
- Vor sa isi foloseasca aptitudinile si calitatile cat mai bine, insa nu li se ofera sansa
- Se simt blocate in industria din care face parte jobul actual
- Cauta o solutie pentru a trai cat mai bine intr-o perioada sumbra.

In cazul in care astepti de mult sa faci o schimbare in ceea ce priveste cariera ta, insa ti-a fost teama si nu ai putut risca, acum este momentul sa o faci.

Iata patru sfaturi pe care le poti urma pentru a face o schimbare de succes in cariera ta:

1. Acorda-ti timp

Nu fi impulsiv, deoarece vei putea regreta mai tarziu. Din ce in ce mai multi oameni isi hranesc furia care si-o revarsa asupra colegilor sau a sefilor, pana cand ajung intr-o zi fara loc de munca si fara o perspectiva in viata. Tu nu vrei asta. O schimbare de succes necesita o strategie bine pusa la punct si executata fara nici o greseala.

2. Trebuie sa stii ceea ce nu iti place

Trebuie sa analizezi ce anume nu iti place la jobul actual si la cariera ta in general. De cele mai multe ori lucrurile pe care ni le dorim cu adevarat se afla in spatele celor pe care le placem foarte putin. Din momentul in care te-ai intrebat ceea ce nu iti place la locul tau de munca, vei stii peste ce nu vei mai vrea sa dai in viitoarea ta cariera. De asemenea, in acest proces de identificare, vei afla si care sunt acele elemente ale carierei tale care nu te deranjeaza sa le pastrezi.

3. Apreciaza-ti aptitudinile si talentul

La ce te pricepi cel mai bine? Ce fel de lucruri le faci pur si simplu in mod natural? Din ce in ce mai multi oameni sunt blocati la joburi pe care le urasc si nu realizeaza cat de multe aptitudini si talente au, insa nu le folosesc deloc. Trebuie sa fii constient de calitatile pe care le ai. De exemplu, te pricepi sa comunici cu cei din jur, sa folosesti calculatoare, sa organizezi sau sa ii inveti pe cei din jur diferita lucuri? Poate undeva se afla o noua cariera pentru tine in ceea ce priveste una din calitatile de mai sus.

4. Nu trebuie sa iti fie frica sa iti afli calitatile

In timpul vietii atunci cand iti alegi prima cariera nu prea stii ce vrei, sau pur si simplu ai actionat ca cei mai multi si ai ales primul job care ti-a iesit in cale. In momentul in care ajungi sa te cunosti, sa realizezi ceea ce iti place, ceea ce nu iti place, sa iti constientizezi talentele si aptitudinile trebuie sa iti cauti un job si o cariera potrivite personalitatii tale. Sunt foarte multe posibilitati de a-ti gasi un job potrivit pentru tine. De exemplu, poti cauta pe internet sau poti discuta cu prietenii sau chiar necunoscutii care lucreaza deja in compania la care ai dori sa iti construiesti si tu o cariera. 


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016