Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care oamenii de succes le fac inainte de 8 a.m.

Tags: management, sfaturi de management, oameni de succes, importanta treziriid e dimineata

Buna dimineata, soare! Dimineata tocmai a devenit cel mai bun prieten al tau. Iti place sau nu, folosirea orelor matinale de dinainte de a ajunge la birou este cheia unui stil de viata de succes si sanatos.
Da,  adevarat. Multi directori executivi si alti oameni influenti se trezesc dis-de-imineata. Margaret Thatcher se trezea la 5 a.m., iar Robert Iger, CEO al Disney, deschide ochii la 4:30 a.m.

Te gandesti ca cel mai bine muncesti seara, dar nu te grabi sa tragi concluzii, caci studiile arata ca dimineata este momentul zilei in care oamenii sunt cei mai proactivi si mai productivi. In plus, beneficiile la nivelul sanatatii pentru cei care traiesc si inainte de a merge la birou sunt multe.
 
Haide sa trecem impreuna in revista 5 lucruri pe care oamenii de succces le fac inainte de ora 8 a.m..
 
1. Sport. Cei mai multi dintre cei care fac zilnic miscare o fac dimineata. Fie ca este o sesiune de yoga sau o excursie la sala, sportul inainte de munca iti da energie si sentimentul ca ai realizat ceva. Oricine poate sa se afunde intr-un teanc de rapoarte dupa 200 de abdomene. Incearca macar 15 minute pentru a-ti pregati corpul pentru zi.
 
2. Fa-ti planul de bataie al zilei. Maximizeaza-ti potentialul stabilindu-ti programul, obiectivele si activitatile de bifat. Dimineata este un moment foarte bun pentru asta, caci, cel mai adesea, este singurul moment calm al zilei. Iti vei prioritiza activitatile si vei putea include in program si 10 minute de pauza mentala dupa fiecare intalnire. Daca vrei sa mananci sanatos, pune deoparte 10 minute in timpul serii cand sa pregatesti ceva sanatos pentru a doua zi.
 
3. Mananca un mic dejun sanatos. Stim cu totii senzatia pe care o ai cand iesi in fuga pe usa cu o cana de cafea in mana, dar cu stomacul gol. Stai la birou si te intrebi deja ce fel de pizza vei manca la pranz. Umple-ti stomacul cu ce-i trebuie si te vei putea concentra pe ce ai de facut, nu pe senzatia de foame. Micul dejun este bun si pentru sanatatea fizica, dar si pentru socializare, caci poti discuta cu copiii si sotul in timp ce tii in mana un bol cu fulgi d eovaz.
 
4. Vizualizeaza succesul. Dimineata este un moment excelent pentru a proiecta mental parcursul zilei ce incepe si pentru a vizualiza succesul. Doar un singur minut de vizualizare si de gandire pozitiva iti poate imbunatati starea de spirit.
 
5. Isi echilibreaza ziua. Cu totii avem cate ceva de facut de care nu suntem foarte incantati. Ne umbreste ziua (sau chiar saptamana), pana cand, in cele din urma, dupa multa ezitare, trebuie sa ne suflecam mainile si sa ne apucam de treaba. Iata o sugestie: ocupa-te prima data de ceea ce-ti place cel mai putin. In loc sa stai sa anticipezi ce rau iti va fi, sterge, prin completare, activitatea de pe lista. Dimineata esti mai odihnit si mai bine echipat sa te ocupi de proiecte dificile. Unde mai pui, ca ziua va fi mai usoara, mai relaxata.

Sursa: Forbes
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016