Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care seful nu trebuie sa le spuna niciodata

Tags: management, sfaturi de management, sef, ce nu trebuie sa zica seful

"Draga, Simona, fii, te rog, mai amabila cu clientii la telefon". Imediat ce spui asta, iti dai seama ca ai gresit. Poate nu tonul e de vina, ci faptul ca ai vorbit in fata tuturor colegilor ei. Simona va incepe sa planga si tu va trebui sa o iei deoparte sa iti ceri scuze.
Liderii trebuie sa fie atenti, caci toata lumea te admira. Tot ce spune seful este amplificat de nenumarate ori. Iata deci ce trebuie sa evite sa spuna:
 
1. Clientul asta ma scoate din minti. Cu totii avem termene limita oribile. Daca le transmitem si angajatilor presiunea, ii demotivam si nu vor mai munci cu acelasi patos fata de acel client. 
 
2. Eu sunt seful. Nimeni nu vrea sa lucreze pentru o organizatie care nu respecta minimum de valori umane. Daca colegul tau ar fi vrut sa i se ordone, s-ar fi inscris in armata. Fiecare decizie trebuie sa se bazeze pe dialog. 
 
3. Sunt foarte ocupat. Aceasta afirmatie arata lipsa de empatie fata de nevoile personalului tau. Ii face pe angajati sa simta ca ceea ce fac nu este important. In loc sa urlii ca esti prea ocupat, incearca sa le dai o ora la care pot veni si tu esti chiar disponibil.
 
4. Care-i ultima barfa? Cand conduci o companie, stabilesti tonul culturii la locul de munca. Daca barfesti despre membrii eprsonalului, le spui acestora ca este in regula sa faca acest lucru si pui bazele unui mediu de lucru toxic.
 
5. Ce e in neregula cu tine? Este usor sa devii frustrat cand colegii fac ceva incorect, dar intrebarea asta merge direct in inima competentelor lor. Nu numai ca presupune ca au un defect fundamental, ci si ca tu ti-ai pierdut increderea in toate abilitatile lor. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016