Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 mentori pe care trebuie sa-i aiba orice antreprenor

Tags: tipuri de mentori, abilitati diferite, abilitati asemanatoare, perspective diferite

Antreprenor - este un cuvant dur, atat de scris, cat si de rostit. Sa fii antreprenor inseamna sa indraznesti sa te avanti in necunoscut. De-a lungul intregii vieti antreprenorii iubesc sa faca tot timpul schimbari, sa invete lucruri noi si sa se maturizeze treptat.
Una dintre resursele principale ale unui antreprenor este reprezentata de mentorii sai. In calatoria prin viata a proprietarilor de afaceri este esential sa aiba o persoana careia sa ii ceara sfaturi si care sa le ofere tot timpul idei noi.

Este important ca mentorii sa aiba perspective diferite, ba chiar iti poti alege mai multe astfel de persoane care sa te indrume catre succes.

Iata cele mai indicate cinci tipuri de mentori pe care este indicat sa ii aiba orice antreprenor:

1. Un prieten care sa te cunoasca dinainte sa iti incepi propria afacere

Probabil sfatul niciunei persoane nu te va ajuta la fel de mult ca cel al unui vechi prieten. Acesta te cunoaste inca de cand visai la acest proiect sau de pe vremea in care nu stiai ce inseamna un startup. De asemenea, el stie cum reactionezi atunci cand ceva nu functioneaza cum iti doresti si de ce esti capabil pentru a-ti atinge obiectivele.

2. O persoana cu aceleasi abilitati ca si tine

Daca vei iesi constant la cafea sau vei socializa des pe Skype cu persoane din domeniul in care activezi, care se afla la acelasi nivel profesional cu tine, vei reusi sa legi prietenii puternice. Va puteti impartasi propriile idei, probleme si va puteti ajuta reciproc, ajutandu-va astfel si companiile sa se dezvolte.

3. Un coleg cu care nu iti place sa lucrezi

Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta orice antreprenor este aceea ca trebuie sa justifice ceea ce face, atat in fata investitorilor, a partenerilor de afaceri, a membrilor echipei sau chiar a presei si a altor persoane straine. De aceea, este bine sa exerseze asta cu oricine, chiar si cu colegii pe care nu ii agreaza.

4. O persoana cu abilitati total diferite

Antreprenorii trebuie sa caute persoane din domenii diferite, care au calificari total opuse. Vor avea multe lucruri utile de invatat de la acestia si vor descoperi noi moduri de a-si conduce afacerea.

5. Un prieten care a stiut mereu ca vei fi un conducator

Ai grija sa pastrezi legatura si sa te intalnesti constant cu vechii prieteni care ti-au spus dintotdeauna ca vei deveni un antreprenor de succes dupa ce te-au cunoscut cu adevarat. Acestia iti vor aminti ca tu ai ales acest drum si ca este ceea ce trebuie, poti si stii cel mai bine sa faci, chiar si atunci cand tu te indoiesti de acest lucru. El nu iti va spune niciodata ca este in regula atunci cand nu poti sa duci la capat un proiect sau cand nu depui efortul necesar pentru a-ti atinge scopul.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016