Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 obiceiuri sanatoase inainte de a pleca la munca

Tags: obiectivele, munca, micul dejun, obicei sanatos, stres, mintea

Printre noi, fie ca vrem sau nu sa recunoastem, se numara destui somnorosi. Cat de mult tragem de noi sa ne trezim dimineata? Si cat de in fuga ne pregatim mai apoi pentru a pleca la serviciu? Si cand sa mai gasim si un echilibru pentru a pregati si copiii pentru scoala astfel incat sa avem timp si pentru noi?

Lucrurile marunte ne pot transforma dimineata. Daca nu luam micul dejun, ne vom simti obositi toata ziua, vom fi nervosi si stresati. Ne aruncam val-vartej in agitatia zilei inainte de a ne fi inarmat cu cateva mici secrete:

1. Beti apa calda cu lamaie.

O jumatate de lamaie stoarsa intr-un pahar cu apa calda face minuni. Ne hidratam corpul, il ajutam sa elimine toxinele, ne activam digestia si ne incepem ziua din start cu un obicei sanatos. Nu uitam sa luam si micul dejun si putem trece la urmatorul lucru din agenda.

2. Faceti miscare.

E de inteles ca putem gasi cu greu o jumatate de ora pentru a face miscare dimineata, dar chiar si 7 minute sunt suficiente. Introduceti un nou obicei in viata voastra incepand cu acest an si veti vedea diferenta. Mintea se elibereaza de stres si vom putea lua decizii mult mai bune pe parcursul zilei.

3. Folositi-va de puterea imaginatiei.

Trebuie sa ne programam mintea soptindu-i ca o sa fie o zi buna si ca avem lucruri importante de indeplinit. Trebuie sa pornim la drum cu increderea ca o sa fie o zi buna si sa nu lasam niciun incident din acea zi sa ne strice buna dispozitie. Doar ziua are 24 de ore!

4. Planificati-va sarcinile.

Toata lumea isi face liste, dar cati oameni le respecta cu adevarat? La fiecare inceput de saptamana, trebuie sa verificam in ce masura am indeplinit din obiectivele saptamanii trecute. Sa nu uitam de ceea ce este important alaturi de ceea ce este urgent. Daca nu facem astfel de liste, lucrurile pe care le avem de facut vor parea coplesitoare la un moment dat deoarece mintea noastra se va gandi in permanenta la ele incercand sa le rezolve haotic pe toate in acelasi timp.


5. Mancati micul dejun si luati pranzul la pachet.

O planificare a meselor ne scuteste de mult timp si ne ajuta sa economisim sume importante de bani. Este cat se poate de important sa ne hranim sanatos si sa mancam atunci cand ne este foame. Daca amanam sa mancam si luam pranzul atunci cand este deja ora cinei, nu facem decat sa lucram la un randament mult mai scazut.

Pasi simpli, sanatosi si eficienti! Si inca un mic secret: daca tinem cu dintii de aceste obiceiuri si nu renuntam fiindca nu le-am putut respecta zi de zi, vom vedea ca pana la jumatatea anului vom reusi sa avem un stil de viata mult mai sanatos si rezultate mult mai bune la locul de munca!

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016