Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 obstacole care stau in calea productivitatii

Tags: productivitate, obstacole, perfectionism, time management, motivatie, productivitate scazuta

Exista multe greseli care ne impiedica sa fim productivi. Lipsa motivatiei, perfectionismul, intreruperile frecvente, lipsa unor obiective si prioritati clare si factorii de stres - toate acestea scad nivelul productivitatii. In continuare, le vom analiza pe fiecare in parte.
Perfectionismul
Perfectionismul reprezinta tendinta de a insista pana cand toate sarcinile sunt realizate perfect. Perfectionistii obisnuiesc sa se concentreze asupra unei singure sarcini, luand in calcul absolut toate detaliile si incercand sa gaseasca posibile greseli. Chiar daca pare ciudat sa consideram perfectionismul ca fiind un defect, acesta ne impiedica sa realizam sarcinile in timp util si ne scade productivitatea.
 
Intreruperile frecvente
Orice intrerupere, oricat de mica, ne afecteaza productivitatea. Iar atunci cand suntem intrerupti in mod constant, ne este aproape imposibil sa finalizam sarcinile in timp util. Chiar daca majoritatea intreruperilor par nevinovate, in realitate, acestea ne afecteaza serios calitatea muncii. Intreruperile pot fi de multe feluri: un coleg care incepe o conversatie in timp ce noi ne concentram asupra lucrului, telefonul care suna din 10 in 10 minute sau notificarile de pe telefonul mobil care ne instiinteaza ca am primit un nou mesaj pe internet.
 
Lipsa unor obiective si prioritati clare
Daca iti doresti sa fii cat mai productiv cu putinta, atunci va trebui in primul rand sa iti stabilesti obiective si prioritati clare. Este extrem de important sa iti planifici cat mai bine timpul si sa stii exact ce ai de facut.
 
Factorii de stres
Stresul ne poate afecta serios productivitatea. Atunci cand ni se cer prea multe, intr-un timp prea scurt, ajungem sa nu mai facem fata volumului mare de lucru si intram intr-o stare de alereta. Trebuie sa existe un echilibru intre ceea ce putem face si ceea ce ni se cere.
 
Lipsa motivatiei
Lipsa motivatiei este unul din principalele motive ale productivitatii scazute. Daca nu esti motivat si nu iti place ceea ce faci, iti va fi mult mai greu sa fii cu adevarat productiv. Trebuie sa descoperi ce anume te motiveaza si sa iti oferi recompense dupa realizarea unor sarcini importante pentru a-ti stimula productivitatea.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016