Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete care te ajuta in afacerile la domiciliu

Tags: organizare spatiu, birou, munca la domiciliu, creativitate

In facultate, aproape fiecare lucrare a fost scrisa in incinta Bibliotecii Central-Universitate. Mai tarziu, orice proiect care necesita atentie si concentrare a fost organizat in orice loc mai putin acasa. Orice carte care trebuia citita pana la o anumita data sau cat mai repede era transportata in locuri linistite si obligatoriu dotate cu cafea. Proiecte online? Caram dupa mine un laptop de 3 kilograme si jumatate in orice cafenea cu wireless.

De ce aceasta fuga de acasa? Acasa unde ai liniste, unde e locul tau, unde, evident, iti poti turna litri de cafea in ceasca si unde o poti prepara asa cum vrei? Chiar daca nu toata lumea functioneaza in acest regim, multi oameni se concentreaza mult mai bine daca nu lucreaza acasa.

Fie ca avem tendinta de a lua prea multe pauze, fie ca suntem distrasi prea usor de ceilalti membri ai familiei, un alt loc de munca pare ideal, cu exceptia domiciliului.

Iata insa cum ne putem pacali singuri pentru a nu mai simti nevoia de a ne "muta" in alta parte ori de cate avem de lucru:

1. Fii vizitator in propriul birou. Lucreaza, pentru cel putin o ora, asezat in scaunul aflat de cealalta parte a biroului tau, acolo unde stau, de obicei, clientii sau orice alti vizitatori care intra in biroul de acasa. Aceasta metoda iti va oferi o perspectiva noua asupra aceluiasi mediu vechi. Daca nu ai un scaun pentru vizitatori, muta scaunul tau in alt colt al biroului.

2. Rearanjeaza tablourile sau fotografiile din birou. In primul rand, nu uita sa iti decorezi biroul cu unele lucrari de arta sau fotografii care iti plac si care te inspira. Schimba-le locul la fiecare doua saptamani pentru a sparge rutina.

3. Cumpara-ti un scaun confortabil. Daca o sa-ti placa mult scaunul in care stai atunci cand lucrezi, o sa te gandesti de doua ori inainte sa iesi din casa pentru a merge sa lucrezi intr-un loc cu scaune deloc confortabile daca stai mai mult de o ora si in niciun caz ergonomice.

4. Ofera utilizari noi spatiului ramas gol din biroul tau. Gaseste metode creative de a folosi spatiul pe care momentan nu stii cu ce sa il umpli. Fie ca pui cateva plante verzi sau un board pentru a-ti organiza mai bine proiectele, foloseste aceste locuri din biroul tau.

5. Noteaza-ti in scris fiecare idee. Cele mai simple idei stimuleaza creativitatea. Noteaza-ti fiecare idee in legatura cu munca ta. De asemenea, daca regasesti in alta parte o idee care ti se pare interesanta si te atrage, noteaz-o. Reorganizeaza-le cand te afli in alt loc, apoi revino asupra lor cand te afli in biroul tau.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016