Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi care te vor ajuta sa fii fericit la serviciu

Tags: gandire pozitiva, loc de munca, angajati fericiti

Nu conteaza cat de pasionat esti de domeniul in care lucrezi, stresul si orele prelungite de program te pot face sa te simti nefericit la locul de munca.
Sa fii nefericit la locul de munca nu numai ca iti afecteaza stare psihica, ci iti influenteaza si productivitatea, ceea ce iti poate pune in pericol postul.
 
"Petrecem prea mult timp la serviciu, timp in care nu suntem fericiti", sustine Beth Thomas, autorul cartii "Powered by Happy: How to Get and Stay Happy at Work".
 
De aceea, iti recomand sa urmezi aceste sfaturi, care te vor ajuta sa fii fericit in timpul programului de munca:

1) Gandeste-te doar la prezent
 

"Multe dintre gandurile noastre negative provin din griji pentru situatii care ar putea sa nu se iveasca niciodata", explica Thomas.
 
Antreprenorii obisnuiesc sa isi faca planuri de urgenta pentru fiecare situatie in parte, de obicei gandindu-se la cel mai rau scenariu care poate aparea, ceea ce ii va determina sa isi streseze atat corpul, cat si mintea, ceea ce le va bloca resursele care i-ar putea ajuta in alte moduri, mult mai productive.

2) Gandeste pozitiv
 
Transformarea gandurilor negative in unele pozitive pot contribui la imbunatatirea starii tale de spirit, dar si a mentalitatii tale.
 
"De fiecare data cand un lucru negativ iti trece prin cap, opreste-te si gandeste-te la ceva pozitiv", adauga Thomas.
 
Fa asta pentru cateva saptamani si vei observa ca ti-ai format un nou obicei care te va ajuta sa te simti mai fericit nu doar la serviciu, ci si in viata de zi cu zi.
 
3) Ajuta-i pe ceilalti
 
Fie ca te implici in activitati filantropice, fie ca iti ajuti angajatii/ colegii de serviciu in timpul orelor de program, asta te va face sa fii mai fericit. Potrivit lui Thomas, caritatea este secretul fericirii de durata.
 
"Fericirea la serviciu nu inseamna reusita ta personala, nici ceea ce te face pe tine sa arati mai bine. Inseamna de fapt sa-i faci pe cei din echipa ta sa reuseasca si ei", mai spune Thomas.
 
4) Ia-ti o pauza
 
Chiar daca antreprenorii sunt motivati de un stres pozitiv, cei care ne imping sa facem mai multe lucruri sunt cei care constientizeaza ca mintea si corpul lor au nevoie de o pauza. Chiar daca iti place munca ta, stresul te poate dobora si te poate face nefericit.
 
5) Pastreaza un jurnal de recunostinta
 
Fericirea nu inseamna sa obtii ceva ce nu ai, ci sa recunosti si sa apreciezi ceea ce ai. Scrie in jurnal cinci lucruri pentru care esti recunoscator in fiecare zi inainte de a pleca la serviciu sau chiar la birou, dupa ce iti termini treaba. Asta iti va determina creierul sa se concentreze asupra elementelor pozitive din viata ta.
 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016