Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru a preveni lipsa de motivatie a angajatilor

Tags: lipsa de motivatie, angajati, management, conducere

Ai observat ca angajatii tai sunt lipsiti de motivatie? In astfel de cazuri, este important sa rezolvi situatia in cel mai scurt timp posibil, pentru a evita costuri si probleme ulterioare. Ia in considerare parerile angajatilor si fa-i sa se simta intelesi si valorosi in cadrul companiei. Invata sa previi lipsa de motivatie a angajatilor, urmand pasii descrisi mai jos.
1. Nu conduce prin frica si intimidare
 
Frica poate motiva angajatii, insa doar pentru o perioada scurta de timp. In cele din urma, conducerea prin frica si intimidare va face mai mult rau decat bine afacerii tale, deoarece angajatii vor fi revoltati, frustrati si dispusi sa paraseasca in orice moment compania pentru o alta. Fereste-te de o astfel de abordare, in special cand angajatii sunt mai tineri, deoarece acestia sunt mai rebeli,  mai neinfricati si mai dispusi sa isi schimbe jobul, cunoscandu-si mai bine drepturile.
 
Majoritatea angajatilor ar prefera sa paraseasca firma decat sa fie tratati necorespunzator si sa fie condusi prin frica. Chiar daca situatia economica actuala impiedica multi angajati sa isi paraseasca jobul, frica nu ii va face mai productivi, ba din contra.
 
2. Nu ii amagi cu promisiuni desarte
 
Nu le promite niciodata angajatilor bonusuri sau beneficii, pentru ca apoi sa-ti incalci promisiunea. Este o solutie de motivare a acestora pe termen scurt, insa nu pe termen lung. Iti vei pierde treptat credibilitatea, iar respectul acestora fata de tine se va diminua considerabil. Data viitoare cand vei incerca sa ii motivezi folosind aceeasi metoda, aceastia nici nu se vor mai obosi sa incerce. Ofera recompense reale pentru a le rasplati eforturile, ori mai bine abtine-te din a face orice fel de promisiuni.
 
3. Nu le ascunde informatii importante
 
Angajatii isi vor pierde imediat motivatia daca simt ca le sunt ascunse informatii importante. Pentru a fi motivati, acestia trebuie sa simta ca fac parte dintr-o organizatie in care le sunt respectate drepturile si ca exista o viziune comuna si libertate de exprimare. Daca dezvolti o noua viziune sau o noua strategie, impartaseste intregii echipe detaliile importante, starnindu-le interesul si entuziasmul.
 
4. Multumeste-le in mod constant pentru efortul depus
 
Atunci cand angajatii nu simt ca munca lor este importanta si ca efortul depus este recunoscut, nu sunt motivati sa lucreze in continuare la capacitate maxima. Multumeste-le intotdeauna angajatilor pentru munca depusa si pentru orice realizare. Orice angajat va fi mult mai motivat sa depuna eforturi suplimentare cand stie ca munca sa este reconscuta cum se cuvine.
 
5. Ia in considerare toate sugestiile angajatilor

Daca nu accepti niciodata sugestiile angajatilor, acestia vor inceta sa mai contribuie, se vor simti neintelesi si nu vor fi motivati sa lucreze. Nu le pune la indoiala buna intentie si nu le elimina sugestiile.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016