Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 moduri prin care castigi respectul celorlalti

Tags: cum castigi respectul, respect, admiratie, limite, autenticitate

Pentru a avea succes in orice domeniu de activitate, trebuie sa castigi respectul celor din jur. Atunci cand impui respect prin ceea ce faci si ceea ce reprezinti, oamenii vor fi mult mai dispusi sa te asculte. Respectul nu iti este dat nici de bani, nici de functia detinuta, ci de anumite trasaturi esentiale.
Iata cum poti castiga respectul celor din jur:
 
Fii autentic
Oamenii nu au cum sa te respecte atunci cand pretinzi ca esti altcineva. Cei din jur pot detecta cu usurinta falsitatea si, in general, persoanele nesincere, false sunt considerate a fi nesigure, neimportante si nedemne de incredere. In schimb, oamenii sunt atrasi in mod natural de persoanele care sunt exact ceea ce pretind a fi. Pentru a castiga respectul celor din jur, cel mai important este sa fii tu insuti, sa fii autentic.
 
Fii discret
Ne lovim de barfa peste tot, mai ales la locul de munca. Insa nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca nimeni nu apreciaza oamenii barfitori sau pe cei care nu pot pastra un secret. Atunci cand ceilalti isi dau seama ca nu pot avea incredere in tine si nu iti pot impartasi nicio informatie confidentiala, te vor evita. 
 
Fii curios
Fii suficient de curios incat sa ii asculti cu atentie pe ceilalti si sa arati ca iti pasa. Atunci cand se simt ascultati si intelesi, oamenii incep sa lase garda jos si isi impartasesc visurile, aspiratiile, fricile si temerile. Inarmat cu astfel de informatii, ii vei putea ajuta si incuraja pe ceilalti in realizarea obiectivelor.
 
Fii serviabil
In general, oamenii apreciaza persoanele serviabile si se feresc de narcisisti. Pentru a castiga respectul celorlalti, este important sa ii ajuti in mod real in indeplinirea obiectivelor. Cu cat ii ajuti mai mult pe ceilalti, cu atat vei fi mai respectat si pretuit.
 
Fii unic
Devino specialist intr-un anumit domeniu. Expertiza este apreciata si, daca iti doresti sa te deosebesti de ceilalti, va trebui sa stralucesti. Investeste timp si energie in atingerea acestui obiectiv si imbunatateste-ti cunostintele in mod constant. Atunci cand expert intr-un anumit domeniu, toata lumea va apela la tine pentru sfaturi si vei fi respectat si apreciat.
 
Stabileste limite clare
In cele din urma, daca vrei sa castigi respectul celorlalti, trebuie sa stii sa impui niste limite clare. Daca anumite persoane devin dependente de ajutorul tau sau de sfaturile tale, va trebui sa le explici in mod clar cat de mult esti capabil sa oferi. Cu cat stabilesti niste limite mai clare, cu atat vei fi mai respectat.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.95 din 5 - 49 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Dinu vasile 26-Iul-2016 18:47:01
Ok!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016