Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 obiceiuri care ne fac neproductivi. Cum sa avem mai mult succes si venituri mai mari

Tags: neproductivi, obiceiuri, succes, cariera, profesionist

Trasaturile unui om de succes sunt, cel mai adesea, capatate in timp, educate si dezvoltate de el insusi. Daca unele dintre acestea pornesc de la calitati mostenite, cele mai multe sunt exersate in timp si perfectionate. Faimosul scriitor Haruki Murakami scrie des despre cum alergatul zilnic ii imbunateste activitatea profesionala, el considerand profesia de scriitor o activitate care trebuie indeplinita in mod organizat si zilnic.
Chiar daca pare greu de crezut, scriitorul considera ca nu e bun la sport si nu-i placeau activitatile fizice cand era elev. Au trecut peste 30 de ani de cand scriitorul de renume iese la alergat zi de zi, participand adesea la maratoane si alte competitii de gen.

Multe dintre lucrurile pe care credem ca nu le-am "mostenit" si din cauza aceasta nu suntem buni la ele sunt minciuni pe care ni le spunem singuri sau pe care ni le-au spus altii, iar noi am ales sa le credem.

Riscul e mare fiindca alegem sa ne formam personalitatea in functie de impresiile altora despre noi, iar asta se poate intampla de la cele mai mici varste. Nu avem suficienta incredere, suntem introverti, nu suntem buni la matematica, nu ne plac finantele, nu putem scrie, nu ne pricepem sa vorbim in public. Totul tine de exercitiu in aceste privinte, iar invatarea continua si perfectionare in arii precum cele de mai sus ne ajuta sa devenim profesionistii pe care poate in prezent doar ii admiram de la distanta. Sa nu uitam un mare adevar: nimeni nu s-a nascut invatat, iar convingerea unora ca pot mai mult decat altii sau mai mult decat li s-a spus ca pot face este ceea ce i-a dus, intr-adevar, mai departe decat altii.

Forbes a dat pe scurt cateva exemple de obiceiuri care ne fac productivi. Pornind de la acea lista scurta, le-am dezvoltat, reanalizat si prezentat prin cele ce urmeaza, mai ales ca multe dintre acestea sunt, in fapt, tipare de gandire pe care le putem inlocui cu noi moduri de a privi o situatie de care ne lovim frecvent:

1. Asteptam ca viitorul sa aiba loc. Ne dorim o cariera mai stralucita, venituri mai mari, apreciere din partea colegilor de breasla. Cu toate acestea, nu facem nimic pentru ca astfel de vise sa se implineasca. La munca venim cu aceeasi proasta dispozitie si ni se pare ca altii sunt sursa motivelor din cauza carora cariera noastra nu se clinteste. Cand am riscat insa ultima oara si cand am luat initiativa pentru a demonstra ce putem face?

2. Investim timp, energie si bani incercand sa cumparam diverse lucruri. Sigur ca multe dintre acestea nu sunt utile. E ideal sa directionam aceste eforturi catre lucruri sau experiente care ne ajuta sa investim in noi sau intr-o directie anume (o afacere, o pasiune). Astfel de tinte, odata indeplinite, pot aduce o bunastare sau o fericire de moment. Insa daca in alte aspecte calitatea vietii lasa de dorit, vom continua sa ne simtim neproductivi si nefericiti.

3. Ne consideram victime. Neasumarea responsabilitatii propriei vieti si a propriilor decizii reprezinta un prim-pas catre o astfel de pozitionare in societate. Salariu mic? Vina economiei. Viata sociala zero? Dam vina pe veniturile mici (desi sunt multe evenimente frumoase si gratuite). Important e sa constientizam ca multe dintre aspectele care nu ne convin cu privire la situatia actuala sunt lucruri pe care le putem imbunatati si schimba. Iar pentru acestea trebuie mai intai sa ne asumam responsabilitatea.

Cititi mai multe aici!
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016