Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum gandeste un bun manager

Tags: tipuri de manageri, cum gandesc managerii, ce face un bun manager

Din moment ce fiecare dintre noi a avut de a face cu mai multe tipuri de manageri, suntem tentati sa ne intrebam oare cum gandesc acestia si cum reusesc sa fie atat de diferiti unii de ceilalti.
Manageri care au fost facuti pentru aceasta meserie sunt foarte rari. Un director oarecare a fost intrebat cum de este atat de natural atunci cand trebuie sa sincronizeze gestionarea oamenilor si a proiectelor. Acesta a raspuns:

"Nu m-am gandit niciodata la acest lucru, insa ceea ce pot spune este ca imi place sa lucrez cu oameni valorosi si imi place sa ma implic in dezvoltarea lucrurilor benefice atat pentru mine cat si pentru ei."

Cel care i-a pus intrebarea nu a fost deloc surprins de aerul sau de nonsalanta si nici de faptul ca nu se gandise niciodata la acest lucru, deoarece  era un manager de succes, care parea a fi predestinat pentru aceasta meserie.

In urma analizei bazate pe mai multe studii, am constatat ca managerii se bazeaza pe urmatoarele cinci criterii pentru a dobandi succes:

1. Managerii buni nu fac management - ei il intruchipeaza

Aceasta afirmatie explica situatia intalnita anterior. Intrebarea adresata respectivului manager a fost strict una referitoare la functia pe care cealalta persoana o ocupa, insa raspunsul nu a fost dat in aceeasi nota. Mai mult decat atat, managerul nu isi privea meseria ca pe o slujba, ci ca pe o pasiune. El niciodata nu si-a vazut munca precum o povara, deoarece o face cu placere.

2. Cei mai buni manageri sunt disponibili intotdeauna

Cei mai buni directori realizeaza ca o parte vitala a meseriei lor este aceea ca trebuie sa fie disponibili mereu pentru echipa lor si ca trebuie sa puna necesitatile acestora mai presus de orice. Daca un manager reuseste sa isi gestioneze in mod eficient timpul, de cele mai multe ori inseamna ca termenele limita suporta amanare, deoarece in acest domeniu este aproape imposibil sa iti termini treaba la timp.

3. Un bun manager isi trateaza exemplar persoanele din echipa sa

Exista o expresie foarte cunoscuta in acest domeniu si anume aceea ca “great managers don’t throw their employees under the bus” (un bun director nu isi arunca angajatii in fata autobuzului). Atat aceasta expresie cat si comportamentul pe care un bun administrator al afacerilor trebuie sa il aiba nu fac altceva decat sa sublinieze ideea de respect, pe care atat angajatorul cat si angajatul trebuie sa o inteleaga. Atat timp cat vei fi un bun lider pentru echipa ta si ii vei trata pe cei din jurul tau cu respect si nu cu indiferenta, succesul iti va fi garantat.

4. Cei mai buni manageri sunt mereu optimisti si pozitivi

Atunci cand echipa reuseste sa atinga unul din scopurile propuse, managerul trebuie sa se asigure ca acea victorie va fi sarbatorita. Se pare ca aceasta atitudine ii motiveaza pe angajati. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca in urma evenimentelor de acest fel relatiile dintre sefi si angajati se pot imbunatati, lucru ce duce mult mai usor la succes. Pentru a-si atinge  cele mai inalte scopuri, managerii nu trebuie sa lase sa treaca neobservate reusitele mici.

5. Un bun manager este si un bun lider

Cartile de specialitate in ceea ce priveste managementul si posturile de conducere trateaza aceste doua domenii ca fiind doua lucruri distincte. Insa, daca le analizezi putin, vei constata ca o sa ajungi la urmatoarea concluzie: un manager trebuie sa fie un bun lider. Cum ar putea altfel sa fie un bun manager daca nu isi reprezinta sau conduce cu brio echipa?

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016