Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum sa iti descoperi atuurile

Tags: cum sa iti descoperi atuurile, cum sa te descoperi, care sunt atuurile unui lider

Antreprenorul Don Draper se descurca extraordinar atunci cand trebuie sa salveze afaceri. De exemplu, atunci cand cineva nu aprecieaza o reclama facuta la un anumit produs, Draper poate crea o poveste perfecta care va schimba definitiv opinia acelei persoane. Abilitatea sa de a povesti este un atuu pe care ceilalti de la agentia sa nu il au.
Pentru a deveni un lider de succes, trebuie sa iti indentifici talentele si punctele forte si apoi sa le dezvolti. Calitatile tale reprezinta cheia succesului tau. Atunci cand facem lucruri la care suntem cu adevarat buni, succesul va veni mai repede decat ne asteptam.
 
Iata patru modalitati prin care iti poti descoperi cele mai bune abilitati:
 
1. Semnele de entuziasm
 
Cand alegi sa intreprinzi o activitate la care esti cu adevarat bun, entuziasmul pe care il afisezi va fi foarte usor de observat. Pupilele ti se dilata, pieptul ti se mareste, discursul tau este mai rapid si mai fluid iar mainile tale nu se vor opri din gesticulat.
 
"Poti identifica foarte usor pe cineva care face ceva care ii place si la care se pricepe, deoarece pare mai vivace si mai motivat ca niciodata. Intreaba-ti mentorul care sunt actiunile care te entuziasmeaza cel mai tare si incearca sa te concentrezi doar asupra lor", afirma Kashdan, un antreprenor de succes.
 
2. Lucreaza pe mai multe posturi
 
Pentru a-ti descoperi atuurile, trebuie sa explorezi cat mai multe roluri in compania ta. Gandeste-te la companie ca la un laborator. Incearca sa lucrezi pe mai multe posturi pentru a vedea daca poti sau nu sa te descurci. De exemplu, un antreprenor a dorit o nota de creativitate pentru compania sa, insa nu putea face acest lucru personal, deoarce nu se pricepea. Kashdan l-a sfatuit sa identifice un om din personalul lui care sa fie pasionat de design si creatie si astfel compania lui va avea succes. Sfatul acesta i-a asigurat reusita omului de afaceri.
 
3. Observa lucrurile care te fac diferit fata de ceilalti

Atunci cand alegi sa te folosesti de atuurile tale, vei vrea sa stai in afara multimii, deoarece tinzi sa crezi ca esti unic. Pentru a-ti descoperi calitatile trebuie sa fii capabil sa identifici acele momente in care esti diferit fata de ceilalti.
 
4. Descrie-ti atuurile intr-un mod creativ
 
In momentul in care trebuie sa vorbesti despre calitatile tale incearca sa gasesti termenul potrivit care sa caracterizeze talentul pe care il ai. "Daca vei folosi un cuvant interesant, vei putea evita toate conotatiile tipice", adauga Kashdan. El foloseste termeni precum "povestitor, anchetator, incubator de energie sau baterie".
 
"In momentul in care vei stii ce cuvant sa alegi pentru a-ti caracteriza atuurile, iti va fi foarte usor sa te folosesti zi de zi de calitatile pe care le ai", explica Kashdan.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016