Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai incredere in recenziile pe care le citesti?

Tags: management si marketing, recenzii, site-uri, rating, descrieri, compania

Trebuie sa recunosc, cu mana pe inima, ca daca dau peste cineva care e bun intr-ale scrisului si mi se pare ca opinia e una sincera, am toate sansele sa cad in mrejele acestei descrieri.

Din fericire, nenumarate recenzii pot fi usor depistate ca fiind false sau platite chiar de compania producatoare. Ce cred insa cei mai multi utilizatori despre recenziile de pe site-uri?

Un sfert dintre consumatori considera ca rating-urile pe care le ofera site-urile nu sunt juste, potrivit unui studiu preluat de Mashable.com. Ceilalti 75% considera insa ca, in cea mai mare parte, aceste rating-uri sunt destul de relevante si se ghideaza astfel dupa ele in alegerea unui produs sau a unui serviciu.

Daca e sa ne gandim bine, niciunul dintre noi nu ofera unui restaurant doar doua stelute daca a mancat bine in locul respectiv si nimeni nu ofera un rating de cinci stele daca servirea si mancarea au fost de o stea si jumatate.

Comentariile celorlalti par sa fie insa ceea ce conteaza cel mai mult ca factor de decizie in ce priveste o achizitie finala sau nu. Astfel, 60% din peste 3.400 de respondenti sunt de parere ca aceste comentarii sunt importante si tin cont de ele.

11% din totalul respondentilor considera ca si rating-urile sunt relevante, in vreme ce 29% se ghideaza atat dupa comentarii, cat si dupa sistemul de rating.

Barbatii par sa fie mai sceptici in ce priveste acest tip de informatii prezentat pe site. 73% dintre acestia cred ca in general informatia este corecta, in vreme ce 78% dintre femei cred ca descrierile sunt reale.

Si utilizatorii tineri par sa fie destul de sceptici in ce priveste calitatea informatiilor din recenzii si comentarii.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016