Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorii introvertiti au 4 avantaje majore

Tags: management si marketing, persoane introvertite, afaceri, antreprenori, avantaje

Orice slabiciune poate fi transformata intr-un avantaj. In multe situatii, a fi o persoana introvertita poate fi considerat un dezavantaj. De multe ori, este confundata cu timiditatea si, in alte contexte, poate scapa din vedere mai multe oportunitati care implica socializarea.


Pe de alta parte, exista si un aspect pozitiv al acestor trasaturi deoarece un antreprenor introvertit poate profita de ele:

1. Ai incredere in tine.

Atunci cand esti singur la carma afacerii, increderea in tine si in produsele sau serviciile tale este tot ce ai. Asa ca aceasta incredere care nu are nevoie de confirmari din exterior se poate dovedi un avantaj valoros, mai ales atunci cand trebuie sa ii contactezi direct pe clienti si sa le prezinti produsul.

2. Foloseste-te de prieteni.

Evident, a te folosi de un prieten nu inseamna sa profiti de el. Insa ia-l cu tine la intalniri atunci cand stii va vei avea ocazia sa cunosti oameni noi. E mult mai usor sa abordezi o alta persoana si sa nu pari strainul singuratic din incapere.

3. Schimba contextul dupa bunul plac.

Pana la urma,  nu trebuie sa iti zugravesti camera in rosu daca nu iti place culoarea. In acelasi fel, nu esti obligat sa vorbesti cu zece oameni in acelasi timp si sa stai si in mijlocul grupului. Dupa ce vorbesti pentru prima data cu o persoana in cadrul unui eveniment cu multi participanti, o poti invita sa va reintalniti in viitorul apropiat la o cafea pentru a discuta mai multe despre afacerile proprii.

4. Fa din aceasta trasatura un avantaj.

Persoanele introvertite sunt obisnuite ca, in general, sa se bazeze numai pe ele. Atunci cand esti antreprenor, acest aspect poate fi folosit ca un avantaj pentru ca nu vei simti nevoia sa ai o echipa alaturi inca de la inceput si te vei descurca foarte bine si pe cont propriu.

Pana la urma, se spune ca orice piedica e o noua oportunitate. Fie ca invatam ce sa nu facem, fie ca invatam o noua metoda de a rezolva o problema mai veche, un obstacol (sau ceea ce pare sa fie unul) are un rol pe care il putem transforma mereu in ceva folositor.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016