Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta eficientei: Sa faci cate un lucru pe rand

Tags: management, eficienta, multitasking, energie

Traim intr-o epoca in care muncim din ce in ce mai mult si suntem din ce in ce mai stresati sa ne terminam treaba. Tehnologia, menita a ne simplifica vietile, ne vlaguieste atentia si ne mananca timpul. A fost vreodata o nevoie mai mare pentru eficientizarea operatiunilor?
Din fericire, putem invata sa devenim mai eficienti la munca, individual si colectiv. In termeni foarte simplificati. Eficacitatea are in vedere costurile pentru input in functie de output-ul obtinut, cu alte cuvinte, cea mai buna utilizare a resurselor si cea mai mica risipa de timp si de efort.
 
Pe langa domeniul afacerilor, eficienta poate fi optimizata in ceea ce priveste forta de munca, princ cresterea productivitatii individuale – definita ca volumul de munca (produsul produs, clientii serviti) pe care un angajat il manevreaza la un moment dat.
 
Pe langa asigurarea ca ai investit in echipamentul, mediul si formarea corespunzatoare pentru a asigura performanta optima, poti creste productivitatea incurajand oamenii sa renunte la ceea ce cauzeaza cea mai mare scurgere de energie in zilele noastre: multitasking. Studiile arata ca dureaza cu 20-40% mai mult sa termini ceva in ce timp ce lucrezi si la alte proiecte. Pentru a fi mai productiv, fa cate un lucru, neintrerupt, pentru o perioada sustinuta de timp. 
 
S-a descoperit ca solutia pentru o cadenta biologica perfecta este ritmul ultradian care comanda nivelurile de energie care creste sau scade cam la 90 de minute.
 
La fiecare 90 de minute, trebuie sa te gandesti la o metoda de reimprospatare, pentru a recapata energia necesara urmatorului ciclu. Asa ca ia o gustare sanatoasa, mergi la o scurta plimbare, asculta muzica sau doar lasa-te in scaun, inchide ochii si respira adanc.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016