Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asculta cu ochii. Trucuri pentru intelegerea comunicarii nonverbale

Tags: management, comunicare nonverbala, limbajul trupului

Cand iti vezi colegul intrand pe usa, stii din prima ce simte. Comunicarea nonverbala este cea mai puternica forma de comunicare. Mai mult decat tonul vocii sau chiar decat cuvintele insesi, comunicarea nonverbala iti indica ce e in mintea celuilalt.
Cei mai buni comunicatori sunt sensibili la puterea emotiilor si la gandurile comunicate nonverbal. Comunicarea nonverbala include de la expresii faciale pana la limbaj al trupului. Gesturi, semne si utilizarea spatiului sunt si ele importante in comunicarea nonverbala. Numai ca trebuie sa stii ca exista interpretari culturale diferite ale acestor paliere ale comunicarii nonverbale. 
 
Pentru a evita interpretarile gresite, citeste urmatoarele trucuri:
 
- trebuie sa admiti faptul ca oamenii comunica la multe niveluri. Uita-te la expresiile lor faciale, fa contact vizual, urmareste-le posura, miscarile mainilor si ale picioarelor si cum merg cand trec pe langa tine. Fiecare gest comunica ceva daca asculti cu ochii. Obisnuieste-te sa urmaresti comunicarea nonverbala si abilitatea ta de a o citi se va imbunatati in timp,
 
- daca o persoana spune ceva, dar trupul comunica cu totul altceva, trebuie sa asculti limbajul trupului,
 
- evalueaza candidatii la un job in functie de comunicarea nonverbala. Sunt carti intregi despre cum poti interpreta modul in care un candidat asteapta in hol. Comunicarea nonverbala din timpul unui interviu dezvaluie abilitatile candidatului, punctele lui tari sau punctele slabe,
 
- cand ai o intalnire, citeste indiciile nonverbale pentru a vedea cand ai vorbit prea mult, cand altcineva vrea sa vorbeasca, care sunt reactiile „multimii” la ceea ce ai spus.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.58 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016