Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce intrebari sa pui pentru a-ti stabili salariul ca antreprenor

Tags: management, salariu, antreprenor, salariu de antreprenor

Multi oameni se fac antreprenori pentru ca simt ca nu sunt platiti suficient pentru munca lor. Ce este insa ironic este faptul ca, odata ce ajung sa-si conduca propria afacere, ajung sa castige, cel putin initial, chiar mai putin.
Cand incerci sa vezi care este salariul potrivit, gandeste-te si la timpul alocat, daca este bine ca antreprenor sa scoti bani din contul firmei si daca poti gasi alternative. Iata cateva intrebari care sa te ajute:
 
1. Cat castiga ceilalti din top management?
 
Poti gasi termeni de comparatie cautand pe net. O sursa buna este Salary.com, care contine date de la marile corporatii, PayScale.com, cu informatii de la executivii insisi si Glassdoor.com, care acopera si continut generat de angajati. 
 
2. Cum vor reactiona angajatii la salariul meu?
 
Daca ai o afacere mica, cel mai probabil iti mentii mana de angajati loiali oferindu-le tot felul de compensatii non-banesti. Daca este si cazul tau, acestia nu vor reactiona prea bine daca tu ai un salariu foarte mare. Angajatii si investitorii se asteapta ca fondatorii sa respecte aceleasi politici salariale ca si ei. Daca antreprenorul castiga prea mult, asta este interpretat ca o forma de neincredere in viitorul companiei, ceea ce afecteaza moralul angajatilor.
 
3. Cate slujbe fac?
 
Daca esti CEO, agent de vanzari si social media manager, meriti sa fii platit pentru activitatile astea sau cel putin sa primesti o parte din cat ar primi oamenii care ar ocupa functiile respective. 
 
4. Imi permite rata de crestere a companiei sa iau un slariu dolofan?
 
Daca ai o companie care creste rapid, trebuie sa bagi tot profitul in investitii si sa-ti limitezi salariul.
 
5. Poate familia mea sa supravietuiasca cu un salariu mai mic?
 
Daca nu ai familie, iti va fi mai usor. Daca insa ai si copii in intretinere, asigura-te ca angajatii inteleg care este situatia ta si nu-ti interpreteaza salariul ca pe o lipsa de implicare in bunul mers al companiei.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016