Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce iti omoara creativitatea si cum sa ai din nou idei bune

Tags: creativitate, presiune, proiect, termene-limita, multitasking, idei, creativ

Nu vi se intampla uneori sa va ganditi doua saptamani la un proiect si sa vi se para ca niciuna dintre ideile pe care le-ati avut nu e suficient de buna? Si, in tot acest timp, sa incercati si mai mult sa gasiti varianta care sa va multumeasca?

E un exercitiu care nu face decat sa ne oboseasca si sa ne omoare si mai mult orice urma de creativitate. Ce ne face insa, in astfel de perioade, sa nu reusim sa ne concentram suficient incat sa punem punctul pe "i" si sa rasuflam in sfarsit usurati ca am reusit sa ajungem la rezultatul dorit?

Aceste exemple sunt doar cateva posibile imprejurari care ne omoara creativitatea fara sa stim. Evident, in functie de modul de lucru al fiecaruia, factorii pot fi diferiti si pot fi chiar mai multi. E bine sa ii eliminam insa macar pe acestia, acolo unde exista si sa lucram astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate.

1. Multitaskingul.

Unii oameni spun ca sunt foarte bun la multitasking si ca se pricep sa faca zece lucruri in acelasi timp. Realitatea e ca sunt putini cei care pot ajunge la aceleasi rezultate la care ar fi ajuns si daca ar fi luat fiecare lucru pe rand. Pentru cei mai multi dintre noi, multitaskingul  nu e niciodata o idee buna.

2. Lipsa somnului.

Unii oameni spun ca lucreaza cel mai bine noaptea si ca prefera sa lucreze trei zile sau patru zile aproape fara pauza pana cand termina un proiect. Pe termen scurt, pentru unii poate functiona. Pe termen lung, toata lumea cedeaza. Daca nu dormim suficient, vom fi mai putin creativi, mai putin productivi si din ce in ce mai artagosi si nemultumiti. Iar acesta e un fapt dovedit stiintific.

3. Teama de esec.

Daca punem raul inaintea binelui si inainte ca munca noastra sa fie completa, e ca si cum ne pregatim inconstient pentru esec. Nu avem cum sa multumim pe toata lumea, asa ca trebuie sa avem incredere in noi, in instinctele noastre, in ce stim sa facem si sa nu luam personal respingerea proiectului.

4. Insecuritatea financiara.

Daca ne gandim constant la bani, e greu sa ne mai gandim si la altceva. Daca plata taxelor e ceea ce ne preocupa cel mai mult, e putin probabil sa avem timp si energie si pentru o idee buna si inovatoare. Trebuie sa stabilim un pret corect pentru ceea ce oferim. Chiar daca intotdeauna va fi cineva dispus sa accepte si sume mai mici, totul se rezuma la ceea ce vrem noi sa oferim in raport cu suma respectiva de bani. Proiecte mai putine si mai mari sau proiecte mai multe, dar mai mici?

5. Presiunea termenului-limita.

Nu toata lumea lucreaza bine sub presiune. Unii oameni prefera sa lase lucrurile pe ultima suta de metri si sa faca in trei zile ceea ce nu au realizat in trei saptamani. Cat de creativi suntem insa atunci cand avem pe umeri presiunea unui deadline? Daca stim ca un proiect ne va lua 4 saptamani, putem spune clientului ca avem nevoie de cinci. In felul acesta, vom livra produsul inainte de termenul anuntat, iar clientul va fi cat se poate de multumit!
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016