Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce pot face managerii acum pentru a fi mai fericiti la job-ul lor?

Tags: management, manager fericit, cum sa fii fericit, simtul umorului

Esti fericit? O astfel de intrebare pare simpla, dar multor manageri le este greu sa-i gaseasca un raspuns. Managerii isi consuma mult timp stingand incendii, mergand la intalniri, incercand sa mentina echipa productiva si raspunzand in fata top managementului. Ultimul lucru la care se gandesc este sa se intrebe Sunt fericit?.
Caci, nu-i asa, managerii au muncit din greu sa ajunga acolo unde sunt si, daca trebuie sa se confrunte cu propria satisfactie la locul de munca, este ca si cum ar deschide o cutie plina de viermi. Ar fi nevoiti sa analizeze tot felul de probleme, cum ar fi echilibrul viata personala/ viata proefsionala, daca au traseu carieristic asa cum si l-au imaginat sau daca se simt singuri, frustrati si stresati.

Managerii trebuie insa sa constientizeze ca trebuie sa-si puna aceasta intrebare in mod regulat. Daca nu o fac, vor ajunga intr-un job care le aduce numai stres, suferinta si cadere emotionala si fizica.

Pot ei sa-si gaseasca mantuirea? Iata cateva tactici pe care le pot incerca:
 
1. Scapa de rutina. Intalniri, intalniri si iar intalniri. Multe plictisitoare si inutile. Inainte sa stabilesti inca una, gandeste-te la cum s-o faci mai placuta, fie ca e vorba de gustari sanatoase, organizarea intalnirii in parc sau oferirea unei jumatati de ora libere inainte de finalul programuului, daca intalnirea decurge asa cum a fost planuit. 
 
2. Investeste in cariera ta. Doar pentru ca ai ajuns la nivel de manager, nu inseamna ca drumul se incheie aici. Citeste ultima carte de management, participa la seminarii, du-te la golf cu prietenii.
 
3. Pastreaza-ti simtul umorului. 
 
4. Fii mereu in miscare. Daca iti pastrezi simtul umorului si faci si sport, iti mentii tonusul fizic si emotional. 
 
5. Dormi suficient. Cercetarile arata ca somnul ajuta la recuperarea fizica si mentala, dar managerii uita sa doarma din cauza termenelor de livrare sau a isnomniilor. Inchide email-ul cu o ora inainte de somn si citeste sau scrie un jurnal in timpul asta. Sau bucura-te de familie si prieteni.
 
6. Nu te trezi cu fata la ceasarf. Nu-ti verifica email-ul de cum te trezesti. Mananca cu sotia. Incepe ziua intr-o nota pozitiva.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016