Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sunt standardele de precizie si cum le folosim pentru afacerea noastra?

Tags: management si marketing, standarde de precizie, standardele de precizie, buget, bugetul unei afaceri

Nu toata lumea aplica aceleasi reguli atunci cand isi gestioneaza propria afacere. Si, in multe situatii, drumul pe care il construim ascultand de instinct si de propriile dorinte se dovedeste a fi si cel mai bun.

Ieri am scris despre alcatuirea unui buget al afacerii asa ca astazi abordam un aspect concret a ceea ce tine de organizarea financiara. Chiar daca nu urmam aceeasi reteta cu strictete, unele aspecte ar trebui aplicate intocmai fiindca sa ne dorim sa reinventam de fiecare data roata sau sa testam totul pe propria piele nu e cea mai productiva metoda de a inainta sau de a dezvolta o afacere.

Standardele de precizie reprezinta tocmai o astfel de caracteristica pe care va trebui sa o luam ca atare si sa o aplicam in contextul alcatuirii unui buget pentru afacerea noastra. Aceste standarde de precizie tin de acea margine pe care o putem mari sau micsora atunci cand aproximam sumele de care vom avea nevoie sau de care vom dispune la un moment dat, in graficul bugetului pe care l-am compus pentru afacere.

Pe scurt, prin standardele de precizie ne dam seama de cat de mult avem voie sa rotunjim cifrele. Ce facem cu suma de 234 lei? O micsoram in buget sau o majoram? Dar cu 5.678 lei? Rotunjim la 6.000 sau reducem suma?

Iata care sunt regulile oficiale in ce priveste standardele de precizie necesare pentru alcatuirea unui buget:

- zecile se rotunjesc la cea mai apropiata cifra a sutelor. Astfel, ce depaseste 50 se considera 100, iar tot ce e sub 50 se rotunjeste la suta inferioara. Prin urmare, 234 lei va fi rotunjit la 200 lei.

- sutele se rotunjesc la cea mai apropiata mie: suma de 5.678 lei va fi rotunjita la 6.000 lei.


Companiile pot folosi insa standarde de precizie diferite asa ca se recomanda o analiza sau o cercetare in prealabil mai ales atunci cand trebuie sa compunem bugetul pentru o firma. Daca ne construim bugetul pentru propria afacere, ne putem consulta si cu alte persoane din echipa deoarece putem beneficia de idei noi care noua ne pot scapa din vedere.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016