Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel de-al treilea cel mai bogat om din lume are o poveste fascinanta

Tags: cel mai bogat om din lume, amancio ortega, zara, massimo duti, topul miliardarilor, bill gates

L-am ales fiindca pe Bill Gates il stim cu totii. Din auzite, din nenumaratele articole, din toate stirile care ni s-au perindat prin fata ochilor sau pe langa urechi. Pe locul doi se afla investitorul mexican Carlos Slim Helu.

Amancio Ortega, cu o avere de 64 miliarde de dolari, ocupa locul al treilea in topul miliardarilor. Bill Gates are o avere de 76 de miliarde de dolari, in caz ca va intrebati. Nu incercati sa faceti conversia in lei.

Ortega s-a nascut in Leon, un oras din Spania. La 14 ani s-a mutat intr-un alt orasel, impreuna cu tatal sau, muncitor la caile ferate. In adolescenta, Ortega s-a angajat la un producator local de camasi.

In 1972 a infiintat Confecciones Goa care producea halate de baie confectionate de mai multe femei organizate in cooperative.

In 1975 a deschis primul magazin Zara. Astazi, Zara face parte din grupul Inditex (Industrias de Diseño Textil Sociedad Anónima), din care Ortega detine 59.29%, in afara de alte circa 6.000 de magazine ale brandurilor Zara, Massimo Dutti,  Stradivarius, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Tempe, Kiddy's Class.

Nicio fotografie cu Ortega nu a fost publicata pana in 1999. Merge zi de zi la aceeasi cafenea si mananca pranzul impreuna cu angajatii sai la cantina din companie.

In  2005 Inditex depaseste H&M la vanzari si ajunge la un total de 8 miliarde de dolari. In cladirea Zaragoza sunt monitorizate in permanenta vanzarile si se observa astfel imediat care sunt produsele care nu se vand la fel de bine.

Viziunea lui Ortega asupra hainelor pe care le produce nu se indeparteaza mult de ideea de fast-food. Hainele se "strica" la fel de usor ca mancarea intr-o lume in care tendintele de azi sunt deja cele de ieri.

Poate cel mai mult la Ortega atrage misterul pe care a reusit sa-l mentina in jurul sau de-a lungul vietii. Poate ca este un exemplu elocvent de om de afaceri care a stiut sa puna munca pe primul loc si nu faima personala.
Autor: Ioana Andreea Pavel


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016