Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai simplu sfat de management

Tags: sfaturi de management, conducere, echipa, stil de conducere, angajati

Cu toate ca cele mai multe carti de management ofera sfaturi privind modul eficient de conducere a angajatilor, acest lucru este imposibil, ne sugereaza Inc.com. Nu putem conduce toti angajatii folosind aceleasi metode, fiindca fiecare angajat este unic, prin urmare, ceea ce functioneaza pentru un anumit individ, nu va functiona pentru un altul.
Pentru unii angajati, cel mai important este sa fie laudati in mod public, in timp ce altii se simt neconfortabil cand sunt scosi in evidenta. Unii angajati au nevoie de monitorizare atenta pentru a fi productivi, in timp ce altii sunt cu adevarat motivati atunci cand lucreaza pe cont propriu si au libertate totala. Unii angajati sunt motivati doar de bani, in timp ce altii prefera sarcinile competitive, care sa le evidentieze punctele forte.
 
Ideea de baza este sa conduci angajatii asa cum EI doresc sa fie condusi, in loc sa ii conduci cum ai vrea TU.
 
Prin urmare, la urmatoarea sedinta cu angajatii, adreseaza fiecaruia urmatoarele intrebari:
 
- Ce stil de conducere preferi?
- Cum te pot ajuta sa devii cel mai bun?
- Ce stiluri de conducere te enerveaza?
 
Apoi, asculta cu atentie raspunsurile acestora. Incearca sa iti adaptezi stilul de conducere si modul de recompensare a angajatilor in functie de dorintele acestora. Mai mult, angajatii inteligenti nu vor astepta ca tu sa le adresezi astfel de intrebari, ci iti vor spune direct si sincer ce anume functioneaza si schimbari ar trebui efectuate. Insa nu toti angajatii au curajul sau inspiratia sa iti spuna aceste lucruri din proprie initiativa, de aceea este important sa vii in intampinarea lor.
 
Nu exista un sfat general valabil pentru a conduce eficient o echipa intreaga, fiindca fiecare membru al echipei are propria personalitate si propriile preferinte. Nu uita acest aspect atunci cand incerci sa conduci echipa spre succes.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016