Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 3 trasaturi care definesc omul de afaceri

Tags: management si marketing, afacere, incredere, pasiune, om de afaceri

Povestea care pe mine o sa ma inspire intotdeauna e cea a unui om care isi povestea visul unor prieteni acum multi ani de zile. La momentul acela, nimeni nu l-a crezut si toti i-au dat toate motivele care ar fi trebuit sa-l convinga sa renunte.


Fiindca, de prea multe ori, cei care ne vor binele, gresesc dandu-ne sfaturi care, cred ei, ne-ar pune la adapost.

Adevarul este insa ca viata fara riscuri nu exista. Si ca daca noi nu ne scriem singuri traseul, ni-l vor scrie altii. Asa ca omul respectiv nu a ascultat de acele sfaturi, ci numai de ceea ce stia ca vrea sa faca.

Au trecut ani buni pana si-a indeplinit visul. Dar el este omul pe care prietenii de la vremea aceea azi il admira si-si doresc sa fie ca el. Sa fi inceput si ei tot atunci sa-si urmeze visul. Nu cred ca e niciodata prea tarziu fiindca a-ti urma pasiunea inseamna sa fii fericit incepand din aceasta clipa.

Iar aceeasi poveste ma inspira fiindca e reala si fiindca imi aminteste ca dureaza ani de zile sa ajungi acolo unde iti doresti, dar ca secretul consta in a face pasi in aceeasi directie.

Oamenii de succes au cateva trasaturi comune asupra carora au cazut de acord psihologii. Astfel, chiar daca acestia pot avea personalitati la polul opus, exista totusi cateva trasaturi pe care acestia le impart.

Si daca ne gandim la lucruri complicate, ei bine, nu, profesorul Noam Wasserman care preda la Harvard considera ca pasiunea, increderea si puterea de abilitatea de a intelege prezentul tinand cont de trecut sunt ingredientele unei cariere desavarsite in afaceri.

1. Pasiunea e acea flacara care va continua sa arda pe masura ce noi ne dezvoltam afacerea. Aceeasi pasiune este cea care se va reflecta in imaginea sau in "comportamentul" companiei in momentul in care interesul nostru fata de ceea ce facem scade.

2. Increderea este elementul care ne ajuta sa mergem mai departe atunci cand lucrurile nu par sa mearga tocmai bine, mai ales ca indoiala e un inamic temut. Cu toate acestea, o incredere prea mare si o pasiune de nepotolit pot fi periculoase daca il fac pe individul in cauza sa isi imagineze ca totul va merge ca pe roate tot timpul.

3. Reprezentativitatea. Abilitatea de a da ca exemplu experiente din trecut pentru a ajuta compania in prezent ii poate ajuta pe cei care intemeiaza o afacere sa treaca peste unele obstacole. In acelasi timp, nici acest element nu este suficient daca ne gandim ca increderea oarba in experienta acumulata de-a lungul anilor ne poate face sa subestimam unele obstacole viitoare.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016