Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai des intalnite minciuni din CV

Tags: management, cv, minciuni din cv, angajat, social media

Desi sunt absolut necesare pentru a otine un loc de munca, CV-urile din ziua de azi sunt din ce in ce mai putin eficiente. Pot sa arate senzational si sa faca promisiuni marete, dar adevarul este ca sunt plne de floricele.
N-are rost sa intrebam de ce. Stiati ca 80% dintre CV-uri contin intentionat fabricatii? Privind orice aspect al experientei anterioare.
 
Va prezentam mai jos minciunile cele mai des inserate in CV-uri:
 
- ascunderea perioadelor de somaj,
 
- diplome universitare false,
 
- infrumusetarii ale gradului de experienta in domeniu,
 
- spunem ca am avut un salariu mai mare in timpul slujbelor anterioare,
 
- abilitatea de a vorbi o limba straina.
 
Metoda traditionala de identificare a unui viitor angajat se bazeaza pe CV in care crede, dar cine poate spune cum va performa acel angajat dupa 3 luni, dupa sase luni, dupa un an? Datele arata ca toti candidatii senzationali si-au trimis CV-ul la compania ta, numai ca sunt greud e identificat in mijlocul tonelor de hartii de pe biroul tau.
 
Cum ar fi sa-i identifici pe acesti extraordinari inainte de a citi CV-ul si sa poti sa-l folosesti pe acesta doar la ceea ce este nevoie - lista calificarilor specifice?
 
Vestea buna este ca marile companii au descoperit raspunsul al intrebare: folosesc social media si testarea psihometrica.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016