Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum angajez: Vinde-mi un pix. Acum

Tags: management, sfaturi de management, interviu, cum angajezi, vinde-mi un pix

Paul Sagoo este CEO al Lemon Group International si uraste sa angajeze oameni care nu fac fata. El este de parere ca exista cateva aspecte principale care trebuie evaluate cand se recruteaza noi angajati, printre care nu se numara calificarile.
Scoala vietii este mai importanta decat calificarile. Daca nu esti medic, stomatolog, avocat, calificarile sunt irelevante si managerii care te purica la modului de psihopedagogie pe diploma de licenta gresesc. Pot exista developeri fara facultate care sunt foarte creativi si au capacitatea de a schimba industria cu totul. 
 
Oamenii vor minti la interviu, pentru ca sunt in cautare de salariu care sa le asigure un viitor sigur. La ce sunt dispusi pentru a ajunge acolo? Uneori la orice, asa ca minciuna este floare la ureche.
 
Asa ca de ce sa nu folosesti metoda veche de a testa oamenii din vanzari punandu-i sa-ti vanda un pix (sau orice iti cade in mana). Ideea este sa vezi cum reactioneaza la presiune, ce intrebari iti pun la schimb si, mai important, cum cresc valoarea unui obiect atat de simplu. 
 
Cand treci in revista experienta, intreaba-i de ce nu si-au atins obiectivele. Nu ramane la suprafata subiectelor si aprofundeaza de ce au facut ce au facut. Prospectii buni nu se tem sa-ti spuna bunele si relele carierei lor.
 
Expertii iti vor spune ca tehnicile comportamentale sunt cea mai buna metoda de angajare. Dar nu este de ajuns ca cineva sa-ti spuna cum s-a purtat intr-un anume scenariu. Pot sa lase greselile la o parte si sa potretizeze o imagien poztiva. Vrei sa vezi cum reactioenaza acum.
 
Creeaza scenarii care sa se desfasoare live in timpul interviului si roaga candidatul sa raspunda ca si cum situatia ar fi reala. De exemplu, vrei sa angajezi un customer service manager. Pune in scena o situatie in care un client se plange de mama focului si ameninta cu distrugerea companiei. Cauta pe cineva care poate digera problema, o poate rezolva si furniza o solutie rapida care iti este si emotional pe plac. 
 
Nu te teme sa fii dur la inetrviul de angajare, caci nu este un atac personal. Este pur si simplu business. Ii ajuti si pe candidati sa-si dea seama daca jobule ste sau nu pentru ei. I-ai chemat la tine sa-i intervievezi in vederea angajarii, nu sa le irosesti timpul, asa ca ei pierd slujba.
 
Bazeaza-te pe instinct si angajeaza persoane care se potrives si din punct de vedere cultural companiei. Pune-i sa se intalneasca cu echipa cu care vor lucra. Ia-le si acestora feedback-ul. 
 
Daca-ti place persoana, daca aceasta poate face ce e fisa postului, daca ai testat-o si colegii o plac, felicitari, ai gasit pe cine trebuia.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.11 din 5 - 33 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Pirvu Eduard 08-Mai-2016 16:12:44
Salutare.

Va scriu pentru a va cere un mare ajutor.

Am fost vineri la un interviu pentru a lucra ca agent de vanzari pentru o firma mare de publicitate.

Dupa interviu, tipul s-a dus afara si a venit cu o lopata cerandu-mi sa il conving sa i-o vand desi are deja una acasa.

Desi i-am spus ca trebuie inainte sa cunosc bine produsul pe care il vand, oferta de piata si cerintele clientului, mi-a spus ca daca eram bun reuseam sa il conving sa imi cumpere acea lopata.

Mi-a spus sa ma pregatesc si ca daca ma intorc luni si il conving sa imi cumpere lopata aceea, SUNT ANGAJAT !

Idei ?

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016