Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata un lider adevarat

Tags: calitatile unui lider, lider adevarat, abilitati de relationare, angajati, management

Nu este simplu sa fii un lider bun. Din fericire, orice lider isi poate imbunatati abilitatile de comunicare si relationare cu cei din jur. Putini sunt cei care au un talent innascut, majoritatea isi dezvolta abilitatile de lider in timp. Care sunt calitatile unui lider adevarat si cum ar trebui sa se comporte acesta? Vom vedea in cele ce urmeaza.
Cunoaste-ti punctele forte si slabiciunile
Cei mai buni lideri inteleg ca nu le pot face pe toate. Stiu sa isi puna in valoare punctele forte si isi cunosc slabiciunile.
 
Ai grija de echipa ta
Asta inseamna sa stii ce conteaza pentru fiecare membru al echipei in parte si sa faci tot posibilul pentru a te asigura ca angajatii tai sunt multumiti.
 
Citeste emotiile celorlalti si recunoaste impactul pe care actiunile tale il au asupra celor din jur
Trebuie mai intai sa te cunosti indeajuns de bine pe tine insuti si sa fii constient de propriile tale emotii pentru a ii putea intelege pe cei din jur. Atunci cand cunosti impactul pe care actiunile tale il au asupra angajatilor si modul in care fiecare angajat reactioneaza, vei deveni un lider in adevaratul sens al cuvantului.
 
Cunoaste-ti capacitatile
A avea incredere in tine nu inseamna a fi arogant. Increderea de sine se dobandeste cu timpul, insa aroganta se naste mai degraba dintr-o frica. Liderii adevarati sunt increzatori in fortele proprii, dar raman intotdeauna cu picioarele pe pamant si nu considera ca li se cuvine totul.
 
Adopta o atitudine pozitiva, optimista
In general, exista doua tipuri de oameni: cei care vad partea plina a paharului si cei care observa doar partea goala. Liderii de exceptie stiu ca mesajul pe care il transmit celor din jur este extrem de important si adopta o atitudine optimista. Liderii adevarati cauta si gasesc solutii chiar si in cele mai nefericite momente.
 
Descopera oportunitatile
Liderii adevarati nu au nevoie sa le fie mangaiat orgoliul deoarece sunt suficient de increzatori in fortele proprii si isi cunosc potentialul. Acestia nu investesc timp si energie in retusarea imaginii, ci in crearea de noi oportunitati si oferirea de contributii semnificative.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016