Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faci sa nu te certi cu partenerul de afaceri?

Tags: sfaturi de management, parteneriat, partener de afaceri, conflict, responsabilitati

A avea o afacere impreuna cu altceva inseamna a avea grija de o relatie cat se poate de supusa unor riscuri pe care alte relatii nu le intalnesc.
Nu trebuie ca personalitatile celor doi sa fie asemanatoare pentru ca un astfel de parteneriat sa reziste. In acelasi timp, nici sfaturile de mai jos nu sunt cele care functioneaza ca la carte in orice situatie.

Cel mai probabil, rezultatele se obtin atunci cand niciunul dintre cei implicati nu uita de respectul datorat celuilalt si reusesc sa lase loc pentru o perspectiva de ansamblu asupra situatiei, in afara de cea personala.     
    
Inainte de a incepe munca propriu-zisa, e bine sa treci totul in scris si sa inchei cu partenerul de afaceri un contract in care sa includeti toate clauzele pe care doriti sa le respectati in vreme ce dezvoltati afacerea.

Etica in afaceri nu e un subiect care sa fie discutat lejer la o cafea, ci presupune un set de reguli clare, stabilite de comun acord si de neincalcat.

In plus, nu trebuie sa uiti ca succesul afacerii e mai important decat interesele personale asa ca o vizune comuna asupra lucrurilor va ajuta foarte mult in aceasta directie.

Responsabilitatile legale si financiare reprezinta din nou un factor care va trebui clarificat de la inceput pentru a nu fi confruntati cu unele conflicte mai tarziu.

In acelasi timp, in functie de aportul de capital, experienta, ideile noi si alte elemente asemanatoare, se va stabili cum se impart actiunile societatii. O afacere cu doi parteneri nu inseamna neaparat ca valoarea afacerii va fi impartita pe jumatate.

Poti face o lista cu ceea ce aduce fiecare in aceasta afacere, cu responsabilitatile si obligatiile pe care le implica businessul, urmarind astfel si mai usor contributiile celor implicati.

Oricum ar fi, totul trebuie sa aiba la baza o negociere si o comunicare deschisa, intr-un context guvernat de respectul fata de celalalt.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016