Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alegi cea mai buna structura legala pentru afacerea ta

Tags: societate comerciala, societate anonima, proprietate unica

Atunci cand te gandesti sa iti deschizi o afacere, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei se refera la organizare, la o structura legala
Alegerea ta se va baza in principiu pe consecintele fiscale pe care trebuie sa le ai in vedere si pe cat de mult esti dispus sa iti asumi anumite riscuri.

Iata patru lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te gandesti sa iti construiesti o companie.

1. Proprietate personala

Aceasta este cea mai simpla si mai la indemana structura juridica in randul proprietarilor de afaceri. Cheltuielile si castigurile sunt incluse in impozitul personal pe venit al antreprenorului.
Astfel, orice pierdere inregistrata poate fi compensata cu veniturile castigate din alte surse. Este o optiune simpla si destul de ieftina, mai ales pentru cei care incearca sa isi testeze ideea de afaceri. Este o solutie buna in special pentru proprietarii de afaceri care nu au angajati sau care au foarte putini muncitori, care isi pot asuma riscurile legale si care nu au active pe care trebuie sa le protejeze.

2. Parteneriatul

Parteneriatul se poate incadra in doua categorii: general sau limitat. Intr-un parteneriat general, un creditor merge dupa fiecare dintre parteneri in cazul unor datorii sau al falimentului. Parteneriatul limitat inseamna ca unul dintre parteneri isi asuma raspunderea in totalitate asupra sa, dar si a asociatilor sai. Acesta trebuie sa raporteze atat profitul, cat si pierderile inregistrate intr-o declaratie de impozit informational. Aceasta este o alta varianta relativ ieftina pentru a construi o afacere, in plus iti poate aduce si cateva avantaje fiscale.

3. Societate comerciala

O societate comerciala este o entitate juridica independenta, separata de proprietarii sai, ceea ce inseamna o mai mare protectie pentru acestia, in cazul in care compania este data in judecata sau ajunge la faliment. Daca datoriile companiei nu sunt considerate si ale proprietarilor, asta inseamna ca ei nu trebuie neaparat sa isi riste bunurile personale.

4. Societate Anonima

Intreprinderile anonime au fost infiintate pentru a asigura protectia proprietarilor lor, fara ca acestia sa plateasca taxe duble. Castigurile si pierderile proprietarilor unor astfel de afaceri vor fi incluse in declaratiile lor fiscale.
Aceasta optiune este favorabila proprietarilor de afaceri care sunt la inceput de drum si nu sunt siguri cat de mult si de repede se va dezvolta compania lor in primul an de functionare sau chiar in viitorul apropiat.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016