Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iei decizii rapide fara a supraanaliza situatia

Tags: cum sa iei decizii rapide, antreprenor, esec, instinct, supraanaliza, lider, optiuni

Antreprenorii sunt nevoiti sa ia decizii importante in mod frecvent. Liderii eficienti stiu insa ca nu trebuie sa supraanalizeze situatiile, ci trebuie sa aiba incredere in propriile decizii si sa actioneze rapid, pentru a putea fi cat mai productivi. Nesiguranta si amanarea luarii unei decizii poate dauna grav companiei pe termen lung.
In calitate de lider, nu poti lua decizii pripite, insa nici sa pierzi timpul supraanalizand problemele. Trebuie sa actionezi rapid si eficient, fara a sari peste anumite etape esentiale: adunarea de informatii, consultarea echipei, determinarea optiunilor clare si stabilirea unui plan de actiune.
 
In cazul in care ai tendinta de a supraanaliza situatiile, scazandu-ti astfel productivitatea, iata trei metode eficiente pentru a renunta la acest obicei, conform Entrepreneur.com:
 
1. Incearca sa te adaptezi oricarei situatii, in loc sa cauti perfectiunea
Majoritatea oamenilor care au tendinta de a supraanaliza situatiile si de a cauta solutia „perfecta” sau reteta succesului sunt, prin definitie, perfectionisti. Un lider trebuie sa inteleaga faptul ca este imposibil sa fii pregatit pentru orice situatie si pentru orice rezultat. Chiar si deciziile atent gandite pot avea consecinte nebanuite, imprevizibile.
 
In schimb, alege sa te adaptezi cu usurinta oricarei situatii. Planifica, dar nu exagera cu planificatul. Astfel, te eliberezi de povara perfectiunii si ai mai multa putere sa faci schimbarile necesare pe masura ce primesti informatii suplimentare.
 
2. Accepta posibilitatea unui esec
Atunci cand negociezi la nesfarsit cu tine insuti si iti aduci argumente pro si contra, in loc sa eviti esecul, mai degraba il provoci. Pentru a te elibera de aceasta paralizie cauzata de supraanalizarea situatiilor, va trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca este posibil sa dai gres.
 
Alege sa privesti esecul in mod diferit. In loc sa il vezi ca pe o tragedie, un sfarsit de drum, considera-l un nou inceput. Priveste esecul ca pe o oportunitate ideala de a-ti imbunatati abilitatile si de a te adapta mai usor noilor situatii – acest tip de gandire iti va garanta succesul pe termen lung.
 
3. Asculta-ti instinctul
In cele din urma, va trebui sa iei o decizie. Alege optiunea care ti se pare cea corecta. De cele mai multe ori, atunci cand oscilam intre doua optiuni, incercam de fapt sa ne convingem sa facem ceva ce nu vrem cu adevarat sa facem sau sa nu facem ceea ce ne dorim cu adevarat, sustin specialistii.
 
Daca nu esti sigur ce vrei, da cu banul. Oricat de pueril ar parea, aceasta metoda da roade. De ce? Deoarece chiar in momentul in care moneda se afla in aer, vei sti ce iti doresti cu adevarat. Ori vei fi multumit, ori vei fi dezamagit de rezultat. Alege sa te increzi in instinct atunci cand nu stii ce sa alegi. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016