Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iei o decizie buna

Tags: decizii importante, puncte slabe, set de abilitati

In general, atunci cand proprietarii de afaceri iau o decizie cand inca nu sunt siguri daca este cea corecta, se inseala. Pentru a avea succes trebuie sa iti dezvolti obiceiul de a avea incredere in instinctele tale.
Nu stii cum sa alegi intotdeauna cele mai bune decizii? Iata cateva sfaturi:
 
1. In primul rand, nu trebuie sa ai intotdeauna dreptate
 
Asta este primul lucru pe care trebuie sa il inveti atunci cand ai o afacere. In ciuda asteptarilor tale, nu vei putea reusi de fiecare data sa iei o decizie care sa iti aduca rezultatele dorite. Experienta, dar si interpretarea cinstita a rezultatelor te vor indruma catre o decizie buna, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie si cea mai buna.
 
2. Ce trebuie sa faci?
 
Ce ar trebuie sa faci atunci cand nu ai o dovada clara ca decizia pe care o iei nu va fi una proasta?
Nu te mai uita dupa garantii. In viata, garantiile nu exista, de aceea nu gasesti nici o dovada care sa te ajute. Daca iti imaginezi ca nu ai cum sa esuezi indiferent de decizia pe care o vei lua, trebuie sa stii ca asta este doar o fantezie. Pentru a lua cea mai buna decizie trebuie sa iei in considerare si posibilitatea ca poti sa gresesti. Exista mari sanse ca alegerea pe care o faci sa fie una gresita.
 
Fii sincer in privinta punctelor tale slabe. Nu pretinde ca esti atotstiutor si ca nu ai cum sa gresesti. Nu este deloc asa. Uneori chiar poti sa faci greseli atat de grave incat au consecinte pe termen lung si trebuie sa stii ca negarea te impiedica sa avansezi in cariera. Prin asumarea propriilor greseli iti vei stimula atat mentalitatea, cat si angajatii sa se adapteze reperelor realiste daca isi doresc sa atinga succesul.
 
Incepe usor. In loc de alegerile dificile, care necesita mai mult curaj sau chiar implica norocul, incepe cu deciziile de incertitudine limitata. Asta inseamna ca implici mai putina drama, haos si frustrare atat pentru tine, cat si pentru ceilalti, in cazul unui esec.
 
3. Luarea deciziilor bune necesita un alt set de abilitati
 
Cu cat te straduiesti mai mult sa fii atent la deciziile celorlalti si sa gasesti propriile solutii, cu atat te vei antrena pentru a lua decizii mai bune. Aceasta regula se aplica in general atunci cand nu ai suficienta informatie care sa iti ofere o garantie ca alegerea ta este cea potrivita. 
 
4. Dovezile de care ai nevoie pentru a lua o decizie buna sunt chiar in jurul tau
 
Cauta raspunsuri si interpreteaza cu sinceritate indicatorii. Singura garantie pe care o ai in viata este aceea ca daca te misti in directia potrivita, te apropii din ce in ce mai mult de succes

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016