Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu poti angaja oamenii de care ai nevoie

Tags: sfatui de management, angajare, resurse umane, abilitati necesare, angajarea oamenilor potriviti

Desi somajul este inca la cote ridicate, exista inca unele companii care spun ca nu gasesc persoanele potrivite pe care sa le angajeze. De ce se intampla asta? Sunt cei fara loc de munca lipsiti de talent, ruine pe care nimeni niciodata nu va vrea sa le angajeze?
Nici pe departe. Uita-te pe Twitter, pe LinkedIn si vei vedea persoane cu experienta, inteligente, motivate care sunt in cautarea unui post stabil. Exista unele care sunt de multa vreme in somaj. Iar un studiu recent spune ca acestia din urma sunt mai educati decate restul somerilor.
 
Deci, de ce nu pot unii angajatori sa gaseasca pe cine trebuie?
 
Pentru ca sunt lenesi.
 
Lasa un programel sa le selecteze automat, dupa cuvinte cheie, candidatii, pentru a putea elimina sute de CV-uri, fara ca macar sa se uite la ele. Exista si alte metode de pre-screening care sunt menite sa elimine pe orice nu are abilitatile exacte mentionate in anuntul de angajare.
 
Apoi exista si regula de eliminare a oricui pare prea batran, a celui care nu este angajat in momentul de fata (e ceva in neregula cu el, daca nu are loc de munca, asa-i?) si tuturor celor care-ti ofera o scuza pentru a nu mai citi CV-ul (cum ar fi, de exemplu, un cuvant scris gresit).
 
Cand ajungi la interviuri, si mai multi candidati sunt respinsi, pentru ca angajatorul pune intrebari elementare, neinspirate care nu sondeaza profunzimile pe care candidatul poate ca are sa le ofere.
 
Ramai cu numai cateva persoane. Numai ca cei de la Resurse Umane decid ca nu sunt „buni” si procesul se reia.
 
Si te mai plangi apoi ca nu gasesti persoana potrivita.
 
Dar daca problema nu ar fi lipsa de candidati calificati, ci lipsa unei recrutari de calitate? Daca managerii ar fi mai bine formati in acest proces de angajare, ar putea folosi procese de pre-screening si de intervievare care nu alunga oamenii pe baza lipsei anumitor abilitati. Ar putea intelege ca angajatii se descurca cel mai bine cand sunt provocati si acand intrevad posibilitatea unei evolutii in cariera in viitor. Nu are sens sa angajezi pe cineva sa faca acelasi lucru ca-n jobul pe care tocmai l-a parasit si duce la insatisfactie la locul de munca in maximum un an.
 
Angajatorii trebuie sa puna intrebari mai destepte la interviu, pentru a gasi persoane care au abilitati ce nu pot fi predate si invatate: dedicare, spirit de echipa, gandire strategica si creativa si abilitatea de a se intelege cu cei din jur.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016