Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exista 4 tipuri de lideri. Tu in ce categorie te incadrezi?

Tags: tipuri de lideri, personalitate, stiluri de conducere, lideri, defecte

Exista multe stiluri de conducere si multe tipuri de lideri. Insa predomina patru tipuri de lideri, fiecare cu o personalitate diferita si fiecare cu propriile puncte forte si defecte. Entrepreneur.com sustine ca fiecare lider ar trebui sa se regaseasca intr-una sau mai multe din urmatoarele patru categorii.
1. Conducatorul
Acest tip de lider este direct si orientat spre rezultate. Conducatorul vrea sa castige cu orice pret si, deseori, ia decizii pripite pentru a se afla intotdeauna cu un pas in fata competitiei. Acest tip de lider este cel care pune valoare pe ideile noi, nu se teme de confruntari si imbratiseaza schimbarea. Prin urmare, acest lider face ca lucrurile sa se intample. 
 
Conducatorul este o persoana destul de dificila si egocentrica. Este nerabdator si isi doreste ca lucrurile sa se intample cat mai repede. Prin urmare, deciziile impulsive sunt la ordinea zilei, iar greselile de asemenea. Acest tip de lider ar trebui sa se mai relaxeze din cand in cand si sa nu mai ceara celorlalti sa lucreze in acelasi ritm cu el. 
 
2. Influentatorul
Acest tip de lider este optimist, vesel, un bun comunicator si stie cum sa isi motiveze angajatii. Extrem de entuziast si empatic, isi ajuta colegii si ii inspira.

Totusi, influentatorul are probleme cand trebuie sa se concentreze asupra unei sarcini imporatante, este uneori excesiv de comunicativ si chiar dezorganizat. Usor influentabil, acesta trebuie sa aiba grija ca relatiile cu cei din jur si temerile personale sa nu ii afecteze puterea de luare a deciziilor.
 
3. Sustinatorul
Acest tip de lider este cel care ajuta echipa sa ramana puternica. Este statornic, calm si nu se pierde cu firea. Este foarte loial celor in care are incredere, rabdator si creeaza un mediu stabil, calm in jurul sau.

Cu toate acestea, acest tip de lider poate fi indecis si predispus la stari de automultumire. Fiindca uraste confruntarile directe, sustinatorul evita situatiile de acest fel. Nu isi asuma prea multe riscuri si are tendinta de a amana lucrurile.
 
4. Analizatorul
Inteligent, cu un simt analitic dezvoltat, acest tip de lider respecta regulile intocmai si este obsedat de detalii. Stie sa adreseze intrebari inteligente si se asigura intotdeauna ca sunt indeplinite standardele de calitate. Se misca mai incet in comparatie cu celelalte tipuri de lideri, insa asta nu inseamna ca proiectele nu sunt finalizate la timp.

Totusi, acest tip de lider are si anumite defecte. Deoarece este un perfectionist in adevaratul sens al cuvantului, acesta nu poate lua decizii rapide. Se teme de critici si uraste greselile, astfel incat vrea sa se asigure intotdeauna ca dispune de toate informatiile inainte de a merge mai departe. Ar trebui sa isi dea seama cand supraanalizeaza situatiile si sa actioneze, in loc sa piarda timpul gandindu-se care ar fi cea mai buna solutie.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.29 din 5 - 14 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016