Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google lanseaza masina care nu are nevoie de sofer: computerele preiau atributiile umane

Tags: masini google, masina fara sofer, ochelari google, google glass, google car

Reprezentantii motorului de cautare Googleau anuntat finalizarea proiectarii unui automobil capabil sa mearga fara sa fie condus de un sofer, atat pe autostrada, cat si in traficul din marile orase.
"Suntem tot mai optimisti ca ne indreptam spre indeplinirea unui obiectiv realizabil, un vehicul care sa opereze integral fara interventie umana",  scria pe blogul personal seful de proiect, Chris Urmson, in anul 2012, cand a lansat prima informare oficiala transmisa de Google pe aceasta tema.

Seful proiectului demarat de Google a explicat ca masinile testate pot face fata situatiilor din traficul urban, la care nu s-ar fi adaptat acum un an sau doi.

Proiectul apartine laboratorului Google X, care mai are in lucru dispozitive precum ochelarii inteligenti Google Glass si lentilele de contact care pot masura glicemia din lacrimi.

Obiectivul companiei este ca noua tehnologie a vehiculului fara sofer sa devina publica in 2017.



Initial, soferii ar trebui sa fie gata sa preia controlul asupra automobilului, in cazul unor erori ale computerului, dar promisiunea Google este ca in cele din urma nu va mai fi nevoie de contributia unui sofer, astfel ca pasagerii unui astfel de automobil vor putea sa citeasca, sa viseze cu ochii deschisi, sa doarma sau sa munceasca, in timp ce masina se va deplasa singura.

Google sustine ca intr-o zi computerele vor conduce mult mai sigur decat oamenii, iar o parte din pledoaria companiei este ca masinile robotizate vor reduce semnificativ numarul victimelor din trafic.

Obiectivul Google este in prezent sa perfectioneze tehnologia instalata pe o flota de peste 20 de SUV-uri Lexus RX450H.

Senzori care includ sisteme radar si lasere creeaza in timp real harti 3D cu imprejurimile masinii, iar soft-ul Google sorteaza obiectele dupa patru categorii, respectiv vehicule in miscare, pietoni, biciclisti si obiecte fixe cum ar fi semnele de circulatie, curbele si masinile parcate.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016