Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa privesti criticile ca pe un lucru pozitiv

Tags: lucruri pozitive, critici constructive, persoane de incredere, punct de vedere emotional

Multi dintre cei mai de succes oameni de afaceri din lume sunt criticati, ba chiar unii au fost si umiliti in public in momentul in care s-au decis sa isi puna ideea de afacere in aplicare, insa respectivii oameni au invatat cum sa priveasca acele critici ca pe lucruri pozitive si nu s-au lasat intimidati de acele cuvinte sau de cei care le rosteau.
Atunci cand Richard Branson a fondat Virgin Atlantic in anul 1984, toti competitorii sai erau siguri ca va esua. Cu toate acestea, in loc sa se lase intimidat de aceste replici, Branson a gasit diferite moduri pentru a ocoli fiecare obstacol. Astazi, acele critici sunt departe de el si de afacerea sa.

Cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand esti criticat este sa fii dispus sa asculti acele pareri nu tocmai bune despre ceea iti place sa faci.

Iata patru pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand ideile tale sunt criticate:

1. Detaseaza-te din punct de vedere emotional

Atunci cand esti pasionat de un anumit lucru, criticile pe care le primesti te pot demoraliza si iti pot provoca o reactie defensiva. Inceteaza sa mai privesti acele vorbe ca pe atacuri personale, deoarece aceasta atitudine defensiva nu va face altceva decat sa ii ofere satisfactie celui care te critica.


2. Selecteaza reactiile pe care le au ceilalti

Pur si simplu parerile unora reprezinta pierdere de timp pentru tine. urmareste motivatia celui care te critica si iti vei da seama ca nu merita sa renunti la ceea ce te pasioneaza cu adevarat din cauza parerilor lor. Pentru a-ti fi mai usor sa selectezi parerile celorlalti, pune-ti urmatoarele intrebari:

- Incearca aceste persoane sa iti denigreze imaginea?
- Sunt oare invidiosi pe ideile tale?
- Prin aceste actiuni si vorbe isi apara propriile idei?


3. Consulta-te cu persoane in care ai incredere

Trateaza criticile pe care ti le aduc ceilalti ca pe problemele de zi cu zi pe care le intalnesti la birou. Vorbeste despre aceste probleme cu persoane in care ai incredere, chiar daca ele nu sunt de fiecare data de acord cu tine.


4. Priveste criticile ca pe un nou mod de a-ti imbunatati afacerea

Daca ajungi la concluzia ca unele pareri merita ascultate, incearca sa vezi latura pozitiva a acestora. Mai mult decat atat, foloseste-le pentru a gasi noi modalitati de a-ti dezvolta compania pe care o conduci. Invata sa primesti atat criticile, cat si complimentele cu o atitudine pozitiva.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016