Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Leadership la puterea a treia. Idei noi pentru managerul din tine

Tags: management si marketing, manager, leader, echipa, strategii, mentor

Ce ai putea sa mai faci? Metoda X e testata si nu a dat rezultate prea bune. Strategia Y a fost deja folosita de nenumarate ori asa ca stii deja la ce sa te astepti si nu esti tocmai incantat de idee. Ce-ar fi daca ai incerca insa niste lucruri noi in ce priveste munca ta de manager si puterea de a conduce o echipa?

Fiindca, o stim cu totii, nu e cea mai usoara activitate. Ai nevoie de rezistenta la stres, nervi de otel si rabdare. In acelasi timp insa, daca iti place ceea ce faci, vei reusi sa fii rasplatit pe masura printr-o echipa devotata si in cadrul careia domneste buna intelegere. Un vis frumos? Transforma-l in realitate fiindca e posibil!

1. Gaseste-ti nasul.

Nu pe cineva care sa iti puna bete in roate, ci pe cineva care sa stie sa iti domoleasca entuziasmul. Am doi prieteni buni care lucreaza in echipa de aproape trei ani. Unul dintre ei o sa-ti descrie curcubee fantastice care ajung pana la luna si inapoi. Celalalt o sa ii spuna franc: "Propun sa-l taiem pe jumatate". Iar asta face ca echipa lor sa fie fantastica. Nu pentru ca unul ii injumatateste altuia visele, nu, nu despre asta e vorba, ci pentru ca impreuna transforma aceste planuri in realitate. E o legatura care functioneaza perfect si care face lucrurile sa fie duse la bun sfarsit.

2. Nu incerca sa faci totul de unul singur.

In loc sa-ti faci un plan pentru cum sa faci totul de unul singur, mai bine sa lucrezi la un plan care sa te ajute sa iti maresti echipa. Nu cred ca intr-un business un singur om e suficient. Nu daca vrei sa te autodepasesti si sa te convingi ca poti mai mult. In plus, o sa vezi ca un proiect pe care il construiesti mai apoi alaturi de alti oameni isi va mari rasplata mai ales fiindca vei avea cu cine sa te bucuri la fel de mult ca ai reusit.

3. Transforma-te in leaderul tau preferat.

Asta nu inseamna sa il copiezi, ci sa iti imaginezi ca ai fi el. Daca te intrebi ce decizie ar fi luat la un moment dat sau cum ar fi reactionat intr-o anumita situatie, s-ar putea sa gasesti un raspuns destul de potrivit. Pentru mine cred ca un astfel de leader sau mentor este Kelly Cutrone, cea care conduce astazi una dintre cele mai mari agentii de PR din lume.

O sa spuneti ca sunt altele si mai si. Cu siguranta, insa leaderul tau preferat trebuie sa aiba acel ceva in care sa te regasesti tu. De exemplu, cand ma gandesc la Kelly Cutrone, stiu ca o apreciez pentru lucrurile pe care le-a facut prin forte proprii, pentru convingerile actuale si pentru ca a reusit sa aiba un echilibru (ideal din punctul meu de vedere) intre munca si viata personala.

Cred insa ca cel mai mult si mai mult ma incanta ideea de a-i inspira pe ceilalti. Fiindca poti fi leader intr-un domeniu, manager intr-o companie sau iti poti conduce propria echipa. Insa dincolo de toate acestea trebuie sa stii sa iti pastrezi valorile si sa fii astfel cu adevarat un exemplu, atat ca leader, cat si ca om.


Sursa foto: vivaboom.com
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016