Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectie de management: Cum trecem peste propriile greseli

Tags: management, sfaturi de management, autocontrol, lectie de invatat

Cu totii ne enervam cand facem greseli si cu totii avem povesti de spus in privinta asta. Ai trecut, bineinteles, si tu pe butonul Reply All, mesajul tau ajungand la cine nu trebuie. A fost prea tarziu sa-ti para apoi rau, caci nu mai puteai da timpul inapoi. Poate i-ai jurat doar sa nu mai folosesti functia asta niciodata.
Sau poate ai intrebat ce varsta au cei din jurul tau. Ai vazut apoi ca una dintre persoane evita raspunsul, tu insa te-ai dus direct la ea sa o chestionezi. Sau, frumos de tot, ti-ai pus cafeaua pe capota masinii si ai pornit in tromba. Te-ai ales cu masina murdara si fara de cafea. 
 
Fiind mai mereu cu ochii spre partea goala a paharului, m-am intrebat daca furia de sine in cazul greselilor duce la vreo lectie. Raspunsul este da: managerii trebuie sa-si tina ura de sine sub control. Ce putem deci invata din propriile greseli si din propria manie?
 
- Planifica – aproape toate evenimentele care m-au facut sa-mi ies din pepeni au avut la baza o planificare deficitara.
 
- Deleaga – daca mai dai din tolba ta plina cu treburi de facut, nu vei mai fi atat de ocupat si vei avea mai mult timp de alocat planificarii.
 
- Gandeste – abordeaza cu atentie fiecare proiect si activitate care te-ar putea ajuta sa-ti scazi nivelul tensiunii arteriale.
 
- Manageriaza-ti timpul mai bine – daca intarzii mereu sau esti supraaglomerat nu atragi decat probleme.
 
Ma gandesc ca, indiferent cat de mult planificam, delegam, gandim si manageriem timpul, vor aparea mereu greseli, caci, la urma urmei, nimeni nu este perfect. O lectie si mai importanta este ca, atunci cand facem greseli, trebuie sa ne recuperam rapid. Si, cand suntem nervosi pe noi insine, sa ne asiguram ca nu ne razbunam pe altii.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016