Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lectii de leadership de la LEGO

Tags: management, lectii de leadership, lectii de management, copii, succes

Care ar putea fi paralele intre construirea unei case complicate din LEGO si ajutarea unui client sa treaca printr-o schimbare importanta? Un prim raspuns ar fi acela ca, daca proiectele sunt distractive, clientii si copiii, deopotriva, adera mai repede la schimbare.
Lectia 1: Porneste de la cum arata succesul. 
 
LEGO ofera o imagine completa si palpitanta a produsului final chiar pe cutie. Arata intotdeauna MINUNAT. Nu se spune pe larg despre numarul de pungute, piese, pasi etc. (care ti-ar mi potoli entuziasmul). Te indragostesti de rezultatul final inainte inca de a cumpara produsul. Dupa ce achizitionezi setul, simti ca proiectul final este la cativa pasi distanta, pentru ca stii deja cum arata. MINUNAT. De multe ori, executivii scot in evidenta strategiile chinuitoare si consumatoare de timp necesare de a trece de la azi la maine, distrugand entuziasmul. Nu construieste nimeni in jurul imaginii produsului final. Majoritatea esueaza in creionarea unei imagini clare (MINUNATE) a cum trebuie sa fie succesul. Aceasta imagine ii face pe oameni sa se indragosteasca de idee. Ea ii face sa fie dornici sa investeasca timp punand toate piesele laolalta.
 
Lectia 2: Ia in considerare partile interschimbabile.
 
Se intampla rar, dar pot sa existe blocuri de LEGO lipsa. In loc sa te opresti cu totul, aceste provocari ii fac pe copii sa caute piese in galetusa cu blocuri din seturi mai vechi si sa continue constructia. De cate ori nu ai avut un coleg care spune „Nu merge, fiindca...” sau „Am incercat deja asta?”. Desi aceste scuze ne salveaza uneori timp, pentru ca evitam repetarea unor greseli vechi, este neobisnuit sa ne uitam in sacul cu „jucarii” vechi (lectii, invataminte, realizari etc.). adesea, oamenii, instrumentele, resursele si lectiile abia asteapta sa fie intrebato de sanatate.
 
Lectia 3: Este mai distractiv cand oamenii colaboreaza.
 
Ai un sentiment inaltator cand lucrezi singur la un LEGO. Dar impartasirea experientei este mult mai distractiva. Daca ne gandim la o actiune de voluntariat, este mai usor sa gasesti 100 de persoane care sa munceasca o ora, decat o persoana care sa munceasca 100 de ore. Persoanele, perspectivele si experientele diferite dau anstere unei colaborari deschise. Fiecare voluntar are propriile puncte tari, ceea ce permite ca inovatia sa functioneze mai rapid, mai departe si mai liber.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016