Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul afacerilor: Tehnicile care nu dau gres niciodata

Tags: management si marketing, afaceri, tehnici, informatii, experienta

Se spune ca nu e bine sa aplicam mereu aceeasi formula. Si, pe buna dreptate, ce a functionat acum zece ani are slabe sanse sa mai aduca si astazi aceleasi rezultate.


Dar unele principii in managementul afacerilor par sa fie nemuritoare fiindca aduc vesnic rezultatele scontate. Mai mult decat principii, acestea sunt tipare de gandire prin care ne asiguram ca avem tot timpul un comportament de invingator:

1. Nu mesagerul e important, ci mesajul.

Cand oamenii cu o functie importanta transmit ceva, incearca sa detasezi omul de pozitia pe care o ocupa. Fiindca e foarte usor, in astfel de situatii, sa consideram ca au dreptate doar pentru ca se afla in locul respectiv.

Oricat de fermecati am fi de personalitatea unor oameni, trebuie sa evaluam informatia oferita de acestia in mod obiectiv. Ar trebui sa acordam aceeasi importanta unui text identic rostit de doua persoane diferite.

2. Acumuleaza informatie noua in permanenta

Atata vreme cat te zbati sa castigi din ce in ce mai multa experienta, nu ai cum sa nu ajungi acolo unde iti doresti. Vei da gres de  mai multe ori, dar vei invata sa mergi mai departe si sa faci din ce in ce mai putine greseli. Fiindca, ne place sau nu, doar experienta acumulata de-a lungul anilor ne poate face experti. Nu un curs de-o luna, nu o pasiune de cateva saptamani.

3. Fii atent la ce oameni ai in jur.

Nu ai cum sa stii tot. Insa poti avea langa tine oameni care, pusi laolalta, iti pot furniza toate informatiile si tot ajutorul de care ai nevoie. Imagineaza-ti ca afacerea ta e la inceput de drum si ca esti singur. Intr-o zi, altcineva se urca in aceeasi barca. Dupa cateva luni, o alta persoana incepe sa te ajute sa-ti construiesti afacerea. Continua sa lucrezi fiindca nu trebuie sa le stii pe toate. Porneste cu ce ai acum si intr-o zi vei avea mult mai mult.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016