Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul timpului este totul

Tags: management, managementul timpului, relatia cu clientii

Ai auzit de expresia "Timpul zboara cand te distrezi?". Se pare ca timpul zboara in mai multe situatii. Poate ai avut si tu senzatia asta cand ai facut diverse lucruri administrative pentru compania ta sau cand te-ai uita peste fisele de pontaj ale angajatilor.
Un task despre care credeai ca nu va dura mai mult de cateva minute iti consuma peste o ora, poate iti mananca intreaga dupa-amiaza.
 
Cum se intampla asta?
 
Specialistii in porcesele cognitive, adica cei care studiaza modul in care absorbim si procesam informatia despre lumea inconjuratoare, au identificat doua procese distincte pe care oamenii le folosesc pentru a estima cat le va lua pentru a completa o anumita sarcina.
 
Cand estimam cat ne va lua sa efectuam sarcini fizice, cum ar fi mersul pana la cafeneaua din colt, folosim procesarea implicita a timpului. Cand estimam cat ne va lua sa efectuam o sarcina mentala, folosim procesarea explicita a timpului.
 
Cand oamenii vor sa fie precisi atunci cand isi folosesc abilitatile de procesare implicita a timpului, iar tendinta este de a subestima la folosirea abilitatilor de procesare explicita a timpului. 
 
Avem deci impresia ca o sarcina mentala ia mai putin decat o face in realitate, fie ca o efectuam noi sau altii.
 
Iar disparitatea dintre timpul efectiv de aplicare a unei sarcini metale si impresia pe care noi sau clientii o avem despre durata de aplicare poate crea tensiuni in relatiile de lucru.
 
Cum te lupti cu asta? Trebuie sa stii exact cat dureaza fiecare proces, pentru a le oferi clientilor un orizont de timp viabil. Nu merge pe ghicite.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016