Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Manusa care poate ridica pana la 40 kg fara efort. Inventia apartine unui start-up portughez

Tags: start up nuada, manusa electronica, greutate 40 kg, firma portugheza, inovatie

O firma portugheza incadrata la categoria „start-up” a finalizat un proiect initiat in 2014 si a reusit sa vina pe piata cu o manusa electronica pe care oricine o poate folosi pentru a ridica obiecte care cantaresc pana la 40 kilograme. Manusa preia sarcina corpului uman si face ca o greutate de pana la 40 kg sa fie ridicata fara niciun efort.
Seful proiectului, Filipe Quinaz, a explicat, citat de Agerpres, ca ideea de a dezvolta aceasta tehnologie a pornit de la o leziune pe care a suferit-o la mana pe care nu a mai putut sa o foloseasca mult timp: "Practicam jiu-jitsu si in timpul unui antrenament mi-am fracturat un os de la mana si nu am mai putut sa o utilizez".

Compania start-up Nuada este destinata atat persoanelor cu probleme de sanatate, celor care au nevoie de recuperare, precum si care realizeaza zilnic activitati ce necesita forta extrema a mainilor.

Tehnologia se bazeaza in principal pe componenti cu consum energetic redus, creati pentru a suporta greutati mari mentinand totodata sensibilitatea la atingere, a declarat responsabilul proiectului, potrivit aceleiasi surse. In perioada urmatoare, manusa, "care poate fi produsa din materiale fine, flexibile, inteligente si personalizabile", conform sursei, va fi lansata spre vanzare in mediul online, cu posibilitatea de a o achizitiona de oriunde din lume.

Initial, proiectul castigase  versiunea europeana a concursului tehnologic Microsoft Imagine Cup si a ajuns in faza finala mondiala a concursului, in care raman doar zece echipe.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016