Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Networking in mainile si in privirile tale. Esti constient de ce transmiti?

Tags: management si marketing, networking, interlocutor, prima impresie

"Cine, individul acela? Nu, nu mi-a lasat o impresie prea buna. Si nu i-am retinut nici numele". Vi se intampla asta dupa un eveniment de networking? Sunteti sigur ca, de cealalta parte, nu ati lasat aceeasi impresie persoanei al carei nume nu vi-l mai amintiti?
Ce facem ca sa ne asiguram ca nu judecam oamenii gresit si ca nu transmitem altceva decat ceea ce ne-am dori?

Iata cateva aspecte pe care e bine sa le avem in vedere atunci cand participam la o astfel de intalnire sau cand cunoastem pentru prima data pe cineva din domeniul nostru sau unul conex:


1. Priveste-ti interlocutorul in ochi. Unii dintre cei mai buni manageri sau leaderi sunt cunoscuti pentru acea prima impresie impecabila pe care o lasa oamenilor. Se concentreaza asupra lor in conversatie, facandu-i sa simta ca, in jurul lor, nimic altceva nu ii poate distrage sau interveni in discutie.

2. Fii atent la cum iti misti bratele. Daca vorbesti cu cineva si bratele tale sunt incrucisate, poti transmite impresia ca nu esti interesat. In schimb, daca tii mainile la spate si nu ii distragi celuilalt atentia prin miscari dese ale bratelor, vei transmite ca esti interesat.

3. Iesi in evidenta prin ceva unic. Din o suta de oameni, e de preferat ca tu sa te numeri printre cei 10 pe care ii va tine mintea cealalta persoana cu care ai putea incheia afaceri in viitor. Ce faci in acest sens? Este important sa te remarci si nu sa ii eviti pe ceilalti in vreme ce te preocupa mai mult mancarea servita la eveniment.

4. Ce spune chipul tau? Acest aspect nu se indeparteaza prea mult de importanta contactului vizual. Trebuie sa tinem cont de ceea ce corpul nostru transmite. Sa nu uitam sa zambim sau sa ne retinem un cascat. Chiar daca suntem obositi, sa ne invingem acea expresie care ar putea transmite ca abia asteptam sa incheiem conversatia cu cel din fata noastra.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016