Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti fi un lider ai bun, daca...

Tags: management, sfaturi de management, lider bun, copii, curiozitate

Esti antreprenor, lider sau CEO. Toate aceste functii (sau caracteristici, daca vrei sa le numesti asa) vor fi accentuate daca esti un parinte bun. Citeste mai jos sa vezi de ce.
1. Esti intodeauna curios.
 
Copiii sunt mereu curiosi. Pun tot felul de intrebari. Incearca sa afle „de ce” si sa inteleaga mai bine lumea din jurul lor. Undeva intre copilarie si maturitate, oamenii isi pierd adesea curiozitatea si-i fac loc fricii, pe masura ce se obisnuiesc cu ceea ce stiu deja si cu ceea ce ii face sa se simta confortabil. Este insa esential pentru lideri sa ramana curiosi, sa intrebe „Cum putem face asta mai bine?”. Si, la fel cum parintii buni le incita copiilor curiozitatea, liderii grozavi isi inspira echipele.
 
2. Lauzi adesea si nu critici.
 
Copiii testeaza adesea limitele, fac dracarii si greseli. Este natural, caci invata. Dar studiu dupa studiu a demonstrat ca nicio critica nu-i face sa se schimbe. Critica ii face pe copii sa se simta rau si nu le schimba comportamentul. In schimb, lauda functioneaza: subliniind comportamentele pozitive, recompensandu-le si celebrand succesul. In acelasi mod, liderii de nota 10 se concentreaza pe ce fac angajatii bine, ii recompenseaza si ii incurajeaza. Chiar daca, uneori, stii mai multe din pozitia de parinte sau lider, este indicat sa eviti critica, mai ales cea publica.
 
3. Onestitatea este cea mai buna politica.
 
Copiii sunt extrem de onesti. Spun tot ce le trece prin minte, chiar daca este vorba sa-ti atraga atentia ca te-ai ingrasat sau ca nu le place salata facuta de bunica (cu bunica de fata). Pe masura ce cresc, isi asuma filtre si invata cum sa „traga” de adevar si sa minta. Dar, desi exista avantaje ale retinerii, cel mai bine, pe termen lung, este sa fii onest. Pe masura ce social media devin norma, liderii buni imbratiseaza cu din ce in ce mai mult entuziasm o cultura onesta, deschis si transparenta. 
 
Poate copiii au dreptate: adevarul este marca unui lider senzational.

Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016