Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secrete de top ale unei cariere de succes

Tags: management, sfaturi de management, cariera de succes, secretele unei cariere de succes

Ai auzit deja de toate sfaturile standard pentru o cariera stralucita: sa faci networking, sa-ti construiesti un brand, sa-ti urmezi pasiunea. Toate acestea sunt sfaturi bune. Dar ai nevoie de mai mult.
Secretul numarul 1: Nimeni nu s-a nascut atotstiutor.
 
Fie ca esti la inceputul carierei sau ai aterizat in prima ta pozitie de management, lucrul pe care nimeni nu vrea sa-l admita este ca toata lumea se intreaba cateodata daca are tot ce-i trebuie pentru functia sa. Castigatorii sunt cei care stiu sa-si administreze indoielile.
 
Colegul tau pare a fi tot timpul stapan pe situatie? Sa stii ca-i este de multe ori teama ca vei vedea prin el si ca-ti vei da seama cat de putin pregatit este. Seful pare sa aiba raspuns la toate intrebarile? Trece si el prin momente cand n-are habar incotro sa se indrepte.
 
Nimeni nu este sigur de sine tot timpul. Ca sa cresti in cariera, trebuie sa accepti ca nu vei sti mereu totul. Poate fi intimidant, dar este o etapa necesara.
 
Secretul numarul 2: Afirmatia ca „Nimanui nu-i place ceea ce face” este falsa.
 
Da, munca e munca, chiar daca faci ceea ce-ti place. Vor fi incendii pe care trebuie sa le stingi, oameni enervanti carora trebuie sa le faci fata si stresul si termenele limita nu vor disparea doar pentru ca tu ti-ai gasit slujba de vis. Dar, daca te trezesti in fiecare dimineata urand ziua care nici macar nu a inceput, ceva trebuie sa se schimbe.
 
Chiar daca toata lumea se plange de ceea ce face, nu inseamna ca si tu trebuie sa fii unul dintre ei. Carieristii de succes stiu ca fericirea la locul de munca este in mainile lor, in ciuda amagirii sociale care spune contrariul.
 
Secretul numarul 3: Este in regula sa vrei mai mult.
 
Odata ce intelegi ca poti sa-ti iubesti slujba, ca ai puterea de a-ti crea cariera pe care o vrei, zagazurile se vor rupe si vei avea mult mai multa energie.
 
Lumea va crede ca esti nebun. Va crede ca esti egoist. Vor reactiona la planurile tale marete cu „Ar fi grozav sa se poata realiza”, ceea ce inseamna ca ai pierdut contactul cu realitatea.
 
Nu-i asculta. Nu e nimic aiurea sa-ti doresti sa fii fericit. Si le datorezi negativistilor sa le arati ca se insala. Ei trebuie apoi sa decida daca vor face, la randul lor, ceva sau nu.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016