Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si iata cum iti faci angajatii mai putin productivi

Tags: management, sfaturi de management, manager, productivitatea angajatilor, feedback

Daca esti ca majoritatea managerilor, te gandesti daca ai angajati care sunt la nivelul de productivitate de care ai nevoie. Dar te-ai gandit vreodata ca tu esti cel care stai in calea productivitatii? Iata cateva moduri in care iti impiedici subalternii sa fie la maximum de eficienta.
1. Esti barajul in care se proptesc angajatii in drumul lor spre inainte.
 
Insisti sa aprobi fiecare detaliu sau proiect minor cand ai angajati competenti si cu experienta care s-ar putea ocupa cu usurinta de asa ceva? Sau poate chiar trebuie sa-ti dai acordul, dar cererea sta in inbox-ul tau de saptamani bune, pentru ca tu esti prins cu altceva (adica, scuza-ne ca zicem, esti mai putin organizat decat ar trebui). Oricare ar fi motivul, trebuie sa schimbi neaparat ceva: fie ii autorizezei sa actioneze fara aprobarea ta, fie iti realoci timp pentru a putea sa nu-i amani prea tare.
 
2. Nu delegi responsabilitati.
 
Mult prea adesea, managerii isi folosesc angajatii ca pe mici ajutoare, fara a le da responsabilitati reale. Ceea ce-i lasa managerului povarea de a identifica ce trebuie facut si sa aloce sarcini. Personalul nu afce altceva decat sa execute sarcini specifice. Gandeste-te la diferenta dintre a-ti ruga asistenta sa se asigure ca sunt suficiente pixuri in sala de sedinte versus posibilitatea de a o pune responsabila pe intreaga logistica a sedintei. Sa stii ca cei mai multi angajati vor fi incantati sa se ocupe de responsabilitati mai ample decat unele mici.
 
3. Nu oferi feedback folositor.
 
Daca vrei ca angajatii tai sa performeze la cel mai inalt nivel pe care-l pot atinge, trebuie sa le oferi feedback clar si direct despre ceea ce au facut bine si ce ar fi putut face mai bine. Oamenii vor munci mai eficient daca isi vor dezvolta punctele tari si vor aborda frontal domeniile cu probleme. Feedback-ul nu inseamna critica, caci, stii si tu, vorba dulce mult aduce.
 
4. Insisti pe scrisori medicale pentru zilele cand se simt rau.
 
Daca iti tot trimiti angajatii la doctor, sa-ti aduca scutire pentru toate racelile, nu vei rezolva nimic. Acestia vor veni bolnavi la birou si nu pot functiona la nivel normal. si isi si vor imbolnavi colegii.
 
5. Creezi un climat de teama si anxietate.
 
Daca initiezi un climat sumbru si rece la birou, unde nimeni nu are dreptul sa treaca de o anumita linie, nu vei auzi idei noi si nici nu vei fi informat in privinta problemelor reale. In plus, fluctuatia de personal va fi mare, caci putini or sa vrea sa lucreze cu un manager fioros.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016