Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te plangi prea des si asta dauneaza tuturor, inclusiv tie!

Tags: te plangi, staredeplorabila, no pain no gain

Te plangi in fiecare zi si simti si tu ca este de ajuns? Ti-au spus-o si cei din jur? Poate ca nu zic nimic si asta pentru ca nu vor sa iti raneasca sentimentele. Dar vezi asta in ochii lor. Deja isi deschid ochii mai tare, cam asa cum facem cand ceva ne calca pe nervi. Unii se fastacesc si fac cumva sa schimbe subiectul. Altii au obosit sa tot incerce sa iti indulceasca situatia. Dar e greu si cu totii am obosit! Si tu ai obosit.
Cand te plangi, nu faci altceva decat sa te afunzi singur intr-o stare deplorabila in care astepti ca ceilalti sa vina in aceeasi mlastina si sa se balaceasca in aceeasi neputinta ca a ta. Si o vorba buna spune ca daca poti sa faci ceva, fa, daca nu poti, degeaba iti mai faci griji si te plangi.

Asa ca daca si tu faci parte dintre cei care se plang prea des, join the club si nu mai fi posac. Lumea e plina de posaci si, in aceeasi masura, de oameni care cred ca situatia lor este cea mai grava cu putinta. Vreti sa stiti ce inseamna situatii grave? Nu are rost sa dam exemple de situatii cu adevarat grave.

Asa ca ne lasam cu totii de prostul obicei de a ne mai plange. Si nimeni nu spune sa ne afundam intr-o situatie in care sa ne complacem. Nu! Gresit! Ne ridicam privirea din mlastina in care am putea cadea si trecem la actiune. Ai ce sa faci ca sa nu mai fi in aceeasi situatie pe viitor? Bun! Fa ce trebuie sa faci si treci mai departe.

Cam asta este situatia in care suntem cu totii. Ori taci si faci, ori flencani aiurea pe aceeasi tema care te va stresa si pe viitor.

Lucruri de care ne plangem prea des:
- nu avem bani;
- iubita/iubitul nu ne da destula atentie;
- parintii nu ne inteleg;
- jobul nu mai este fun deloc;
- sefii nu ne apreciaza;
- copiii sunt obraznici;
- ne-am ingrasat.

Si lista continua. Faceti-va o astfel de lista si stabiliti care sunt acele lucruri de care va plangeti cel mai des. Acestea trebuie sa fie pe lista de prioritati de care sa va ocupati incepand cu aceasta clipa.  Si poate fi foarte riscant, caci la mijloc pot fi schimbari drastice, dar nu uitati ca o regula ramane esentiala in acest caz: NO PAIN, NO GAIN! In traducere libera, fara riscuri nu se face nimic. Si uneori o mai si dam in bara, dar nu ne suparam, fiindca din toate greselile invatam ceva. Si nu ne plangem!


sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016